Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 15. szombat, Jolán, Vid

Tisztelt Választópolgárok!

Újbuda   |   2016, szeptember 21 - 16:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

Magyarország köztársasági elnöke 2016. október 2-ára (vasárnap) országos népszavazást tűzött ki.

A szavazás napján reggel 6.00 órától este 19.00 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelyben a választópolgár szerepel a névjegyzékben, a pontos címet a névjegyzékbe vételről szóló értesítő tartalmazza. A szavazóköri névjegyzékben szereplő, magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgár személyesen szavazhat.

A szavazás napján Budapest XI. kerületi lakcímétől távol tartózkodó választópolgár, belföldön az általa megjelölt településen átjelentkezéssel,

a szavazás napján Budapest XI. kerületi lakcímétől távol tartózkodó választópolgár
külföldön Magyarország külképviseletein adhatja le szavazatát.

Átjelentkezést 2016. szeptember 30-án (péntek) 16.00 óráig, a külképviseleti névjegyzékbe vételt 2016. szeptember 24-én (szombat) l6.00 óráig lehet kérni a www.valasztas.hu oldalon, levélben vagy személyesen a Budapest XI. Kerület Helyi Választási Irodán
1113 Budapest, Bocskai út 39-41. címen.

A települési szintű lakóhellyel rendelkező választópolgárok részére - akiknek lakcíme csak a „Budapest XI. kerület”-et tartalmazza -, illetve az átjelentkező választópolgárok részére, a szavazás helyéül a 35. számú szavazókör (Bocskai István Általános Iskola,
1113 Budapest, Bocskai út 47-49.) került kijelölésre.

Amennyiben egészségi állapota vagy fogyatékossága, illetve fogva tartása miatt gátolt a mozgásában és nem tud elmenni a szavazóhelyiségbe, meghatalmazott útján, személyesen, levélben, illetve a www.valasztas.hu oldalon mozgóurna iránti kérelmet nyújthat be legkésőbb 2016. szeptember 30-án (péntek) 16.00 óráig a Helyi Választási Irodához.

Mozgóurna iránti kérelmét a népszavazás napján, 2016. október 2-án (vasárnap),
15.00 óráig a szavazatszámláló bizottsághoz nyújthatja be.

A kérelemnek tartalmaznia kell a választópolgár nevét, születési nevét, születési helyét, anyja nevét, személyi azonosítóját.

Ha átjelentkezéssel szavazó választópolgár igényel mozgóurnát, a kérelemnek tartalmaznia kell azt a címet, ahova a mozgóurna kiszállítását kéri.

Mozgóurna iránti kérelem letölthető a Helyi Választási Iroda honlapjáról, a http://kozigazgatas.ujbuda.hu/nepszavazas-2016/nyomtatvanyok elérési útvonalon.

A fogyatékossággal élő választópolgár kérheti, hogy akadálymentes szavazóhelyiségben szavazhasson. A kérelmet a Helyi Választási Irodához (1113 Budapest, Bocskai út 39-41.) kell benyújtani 2016. szeptember 30-án (péntek) 16.00 óráig.

A vak vagy gyengénlátó választópolgár 2016. szeptember 23-án (péntek) 16.00 óráig igényelhet Braille-írással ellátott szavazósablont a szavazáshoz a Helyi Választási Irodánál. Ehhez a letölthető eljárási útmutató a www.valasztas.hu webfelületen érhető el. 2016 szeptember 30-án (péntek) 16.00 óráig Braille-írással készült értesítő megküldését kérheti, vagy azt, hogy akadálymentes szavazóhelyiségben szavazhasson.

A kérelmek benyújthatóak a www.valasztas.hu oldalon, levélben, vagy személyesen.

A XI. kerületben lévő akadálymentes szavazókörök az alábbiak:

Budapest XI. Egry József utca 3-11. (Általános Iskola)

Budapest XI. Bartók Béla út 29.

Budapest XI. Baranyai utca 16-18. (Általános Iskola)

Budapest XI. Bocskai út 47-49. (Általános Iskola)

Budapest XI. Érdi út 2. (Általános Iskola)

Budapest XI. Csiki-hegyek utca 13-15. (Általános Iskola)

Budapest XI. Menyecske utca 2. (Általános Iskola)

Budapest XI. Mérnök utca 42. (Óvoda)

Budapest XI. Mérnök utca 39. (SZÁMALK)

Budapest XI. Fogócska utca 4. (Általános Iskola)

Budapest XI. Bükköny utca 2-4. (GAMESZ)

Budapest XI. Bükköny utca 9. (Óvoda)

Budapest XI. Kamaraerdei út 16. (Szociális Otthon)

A szavazás menete:

A szavazat leadására azt követően kerülhet sor, ha a szavazatszámláló bizottság megállapította a választópolgár személyazonosságát és személyi azonosítóját (régi nevén személyi szám) vagy lakcímét és szerepel a névjegyzékben.

Személyazonosság és személyi azonosító vagy lakcím csak a szavazás napján is érvényes igazolvány valamelyikével igazolható, ezért kérem szíveskedjenek előre ellenőrizni annak érvényességi idejét.

Részletes tájékoztatásért forduljon bizalommal az Újbudai Polgármesteri Hivatalban működő Helyi Választási Irodához (1113 Budapest, Bocskai út 39-41., +36 1 372 4522).

Budapest, 2016. szeptember 21.

Tisztelettel,

Vargáné dr. Kremzner Zsuzsanna

a Helyi Választási Iroda Vezetője

Budapest Főváros XI. kerület, Újbuda jegyzője