Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 19. péntek, Emma

Kerékpáros fejlesztések a kerületben

Hírek   |   2021, május 13 - 15:16
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda képviselő-testülete tavaly szeptemberben fogadta el Újbuda kerékpárforgalmi hálózati tervét. Ezt hosszú előkészítő munka előzte meg, amelyben felmérték a helyiek igényeit. Összhangban a fővárosi kerékpáros úthálózat fejlesztési tervvel, Újbudán is lehetővé vált, hogy a bringások biztonságosan közlekedhetnek már a forgalmas utak mentén kialakított kerékpársávokon is.

Újbuda zöld koncepciójának része, hogy együttműködésre törekszik az alternatív, nem környezetszennyező közlekedési megoldásokat kínáló cégekkel, szervezetekkel. A helyi lakosok igényeit, kéréseit, ötleteit is tolmácsolják az ilyen jellegű egyeztetéseken.
Újbuda kerékpárforgalmi hálózati terve egységes keretbe foglalja az összes biciklis fejlesztési irányt a tárolóktól a kerékpáros sztrádákig, azonnali beavatkozásoktól hosszú távon megvalósítható fejlesztésekig.
Az újabb bicikliutak mellet kerékpáros szervizpontok is kihelyezésre kerülnek most, amelyek segítségével az újbudai bringások maguk tudnak elvégezni egyszerűbb szerelési műveleteket kerékpárjukon, vagy felfújhatják leengedett kerekeiket.

Újbuda Kerékpárforgalmi Hálózati Terve:

https://kozigazgatas.ujbuda.hu/hirdetotabla-palyazatok/koncepciok