Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 19. vasárnap, Ivó, Milán

Változtatási tilalom és díjeső a testületi ülésen

Újbuda   |   2017, október 24 - 17:28Nyomtatóbarát változatSend by email

További egyeztetések várhatók a Villányi út – Dávid Ferenc – Diószegi – Tas vezér utca által határolt „ÉMI telekre” tervezett lakópark építésével kapcsolatban.

A képviselő-testület október 19-ei ülésén úgy határozott, hogy a megállapodásig változtatási tilalmat léptet életbe a Buda Gardens névre keresztelt projekt területére. Az előterjesztés tárgyalásakor Hoffmann Tamás polgármester elmondta: céljuk, hogy megtartsák a kerületrész zöldövezeti, lakóházas jellegét, illetve az önkormányzat azt szeretné elérni, hogy kezdődjön párbeszéd a beruházásról a fejlesztő és az ott élők között.

Újbuda Önkormányzata kiemelten fontosnak tartja, hogy ösztönözze a kerületben működő vállalkozásokat a családbarát működés és szemlélet kialakítására. Ezért 2014-ben létrehozta a Családbarát Vállalkozás Újbuda címet. Az elismeréssel azokat a cégeket díjazza, amelyek szem előtt tartják a családbarát vállalkozás kritériumrendszerének megvalósulását, beépítve azt vállalati filozófiájukba. A képviselő-testület döntése értelmében, 2017-ben Családbarát Vállalkozás Újbuda címet nyert nagyvállalkozás ​​kategóriában a 77 Elektronika Kft., középvállalkozás​​ kategóriában az XAPT Kft., kisvállalkozás​​ kategóriában pedig az IncQuery Labs Kutatás-fejlesztési Kft.

Első alkalommal adják át a Kerület Napján, november 11-én a tavaly alapított Felelős Vállalkozás Újbuda elismerő címeket, amelyet olyan XI. kerületi szervezeteknek adományoznak, amelyek kiemelkedő lépéseket tesznek a társadalmi és környezeti felelősségvállalás terén. A díj célja, hogy elismerje azokat a vállalatokat, amelyek érdemileg is tesznek a társadalomért, a környezetért, a munkavállalókért, felelősséget éreznek a jövő generációjáért mind szűkebb, mind tágabb környezetükben, Újbudán. A képviselő-testület döntése szerint a Felelős Vállalkozás Újbuda elismerő címet nagyvállalkozás​​ kategóriában a Tata Consultancy Services-nek, középvállalkozás ​​kategóriában a Zászlóshajó Kulturális és Kereskedelmi Kft-nek (A38 hajó), míg kisvállalkozás​​ kategóriában a Kockacsoki Nonprofit Kft-nek ítélték oda.

V. L.