Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. péntek, Iván

Utcabál az egészségért

Újbuda   |   2019, október 10 - 12:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hatodik alkalommal rendezték meg a Pajkos utcabált, amely idén az Egységben az Egészség programsorozat része volt.

– Hat évvel ezelőtt merész gondolatnak tűnt, hogy ide utcabált szervezzünk, de ma már látszik, hogy sikerült egy új, sokak érdeklődésére számot tartó hagyományt teremteni – mondta a rendezvényen Újbuda polgármestere. Hoffmann Tamás hozzátette: a kiváló családi programot a Fejlesztőház szervezőinek köszönhetjük, akik értenek ahhoz, hogy a résztvevők tartalmasan és jól szórakozhassanak.
Az esemény ötletgazdája, Csernus László önkormányzati képviselő az Omnivagus Egyesülettel vágott bele annak idején a Pajkos utcai vigasságok megszervezésébe. A képviselő rámutatott: nemcsak a mulatságon van a hangsúly, szeretnék az egészséges életmódra, a mozgás örömére nevelni a kicsiket és szüleiket.
A zsákutcában megrendezett fesztiválra idén is sokan érkeztek, a látogatók részt vehettek egészségügyi szűréseken és tanácsadáson is. Az Omnivagus Egyesület mini Kék Túrával, kvízzel, rekesz- és falmászással, valamint hófánkozással várta a mozgásra nyitott ifjúságot. A gyerekeknek kreatív és játszószigetet, képességfejlesztő akadálypályát is berendeztek a szervezők. A közeli Fejlesztőházban ingyen lehetett kipróbálni a Climberry falmászást.
A színpadon az Ezüstfenyő Óvoda és a Pajkos Óvoda bemutatkozása, a Petőfi Musical Stúdió műsora és a Rock & Magic után az Alma együttes következett, majd Torres Dani adott koncertet.
Az estét a szokásos utcabál zárta, ahol a Rock Classix zenéjére táncolhattak a Pajkos utcában szórakozók.


(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.