Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 20. csütörtök, Rafael

Utcabál az egészségért

Újbuda   |   2019, október 10 - 12:39Nyomtatóbarát változatSend by email

Hatodik alkalommal rendezték meg a Pajkos utcabált, amely idén az Egységben az Egészség programsorozat része volt.

– Hat évvel ezelőtt merész gondolatnak tűnt, hogy ide utcabált szervezzünk, de ma már látszik, hogy sikerült egy új, sokak érdeklődésére számot tartó hagyományt teremteni – mondta a rendezvényen Újbuda polgármestere. Hoffmann Tamás hozzátette: a kiváló családi programot a Fejlesztőház szervezőinek köszönhetjük, akik értenek ahhoz, hogy a résztvevők tartalmasan és jól szórakozhassanak.
Az esemény ötletgazdája, Csernus László önkormányzati képviselő az Omnivagus Egyesülettel vágott bele annak idején a Pajkos utcai vigasságok megszervezésébe. A képviselő rámutatott: nemcsak a mulatságon van a hangsúly, szeretnék az egészséges életmódra, a mozgás örömére nevelni a kicsiket és szüleiket.
A zsákutcában megrendezett fesztiválra idén is sokan érkeztek, a látogatók részt vehettek egészségügyi szűréseken és tanácsadáson is. Az Omnivagus Egyesület mini Kék Túrával, kvízzel, rekesz- és falmászással, valamint hófánkozással várta a mozgásra nyitott ifjúságot. A gyerekeknek kreatív és játszószigetet, képességfejlesztő akadálypályát is berendeztek a szervezők. A közeli Fejlesztőházban ingyen lehetett kipróbálni a Climberry falmászást.
A színpadon az Ezüstfenyő Óvoda és a Pajkos Óvoda bemutatkozása, a Petőfi Musical Stúdió műsora és a Rock & Magic után az Alma együttes következett, majd Torres Dani adott koncertet.
Az estét a szokásos utcabál zárta, ahol a Rock Classix zenéjére táncolhattak a Pajkos utcában szórakozók.


(Újbuda)