Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 23. kedd, Lenke

Ünnepeljük az idős embereket!

Újbuda   |   2017, szeptember 29 - 16:07
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Keveháza utcai Idősek Klubjában tartott ünnepséggel kezdődött Újbudán az Idősek Világnapja. A programon az irodalom került fókuszba.

Latinovits Zoltán hangfelvételeken őrzött előadásában Ady Endre Őrizem a szemed című versét szavalta, Koncz Zsuzsa a Rohan az időt énekelte a Keveháza utcai Idősek Klubjában az Idősek Világnapja ünnepségen, amelyre Hoffmann Tamás polgármester is ellátogatott. Az eseményen a klubtagok is verseltek, hangjuk többször el-elcsuklott a meghatottságtól. Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő hangsúlyozta, az idősekre figyelni kell, óvni és félteni őket, hiszen nincs még egy korosztály, amely ilyen higgadt bölcsességet és szeretetet tudna magáénak. Újbuda időspolitikájának köszönhetően a kerületben élő 50 és 60 éven felüliek teljes életet élnek, klubfoglalkozásokra járnak, közösen kertészkednek, különböző programokon vesznek részt, a társadalom aktív tagjaiként élik mindennapjaikat. A demográfiai kihívások mellett Újbuda egyebek közt így kíván választ kell adni a várható élettartam-növekedéséből adódó kérdésekre – mondta Molnár László alpolgármester az Országos Gyalogló Idősklub elindítása alkalmából.

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította az Idősek Világnapjává október 1-jét. Napjainkban több mint 600 millió a hatvan év felettiek száma a világon, számuk 2025-re akár meg is kétszereződhet.

T. K.