Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 25. vasárnap, Géza

Ülésezett a képviselő-testület

Újbuda   |   2015, június 3 - 11:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

A XI. Kerületi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság, illetve az Újbuda Közterület-felügyelet 2014. évben végzett tevékenységéről szóló beszámolók elfogadásával kezdődött a testületi ülés május 21-én. Elfogadták továbbá Horti István jegyző beszámolóját a rendeletek és normatív utasítások felülvizsgálatáról.

Tavaly az önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal működésére vonatkozó jelentős mennyiségű jogszabályváltozás okán szükségessé vált egy munkacsoport felállítása. A 2014. november 20. és 2015. április 30. között zajló munka során az önkormányzati rendeletek és a hatályos jogszabályok összhangjának megteremtése, a párhuzamos szabályozások megszüntetése, a mögöttes joganyag hatályvesztése miatt kiüresedett intézkedések kigyomlálása és a koherencia megteremtése volt a résztvevők legfőbb feladata. Összegezve: 92 rendeletből 46 módosítására volt szükség. Közben megtörtént az ujbuda.hu honlapon található, valamint a szervezeti egységeknél használt nyomtatványok felülvizsgálata is.

A képviselő-testület úgy határozott, két pályázatot is benyújt a helyi önkormányzatokért felelős miniszter és az államháztartásért felelős miniszter közösen meghirdetett pályázati felhívásra. Az egyik célja a Keveháza utca 10. szám alatt működő háziorvosi és védőnői rendelő felújítása (igényelt támogatás: 30 millió, önerő: 48 millió Ft). A másiké pedig Gazdagrét Törökugrató Általános Iskola multifunkcionális sportpályájának fejlesztése. Ez esetben a teljes beruházási összeg 35 millió, ebből az igényelt támogatás 20 millió forint.

(V. L.)

Ülésezett a képviselő-testület