Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 7. kedd, Tódor, Rómeó

Újra vízfogyasztást népszerűsítő kampány indul az iskolákban

Újbuda   |   2015, február 17 - 14:23
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is meghirdeti általános iskoláknak szóló ivóvíz-fogyasztási kampányát az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI). Március 23-27 között a gyerekek az OÉTI által kidolgozott, kreativitást, ügyességet igénylő feladatok, játékos programok és interaktív oktatóanyag segítségével ismerkedhetnek az egészséges folyadékfogyasztási szokásokkal.

A hatodik alkalommal meghirdetett vízfogyasztást népszerűsítő Happy-hét célja, hogy minden iskolában a mosdón kívül is biztosítva legyen a gyerekeknek az ingyenes vízvétel lehetősége, és a vízfogyasztás növelésével párhuzamosan csökkenjen a cukrosüdítő-bevitel és ezáltal a gyermekkori elhízás előfordulásának gyakorisága - olvasható az OÉTI közleményben.
A program ideje alatt a tanulók a gyakorlatban is megtapasztalhatják a vízfogyasztás előnyeit: az iskolákat többségét vízforgalmazó vállalatok látják el ballonos vagy palackozott vízzel, máshol vízzel telt kancsók és egyéb megoldások révén biztosítják a mosdón kívüli vízvételt.

Újra vízfogyasztást népszerűsítő kampány indul az iskolákban
A kezdeményezésre regisztrálni kell, a programot sikeresen teljesítő intézmények nyereményjátékon vesznek részt. A Happy-hét fődíja egy harminc tanuló részére szervezett, játékos oktatással egybekötött főzőtanfolyam, de egy milánói expólátogatást is kisorsolnak a program résztvevői között.
A program aktualitását idén a Milánói Világkiállítás egészséges táplálkozáshoz kapcsolódó filozófiája is erősíti; a május 1. és október 31. között megrendezendő nemzetközi eseményen a víz kiemelt helyen szerepel a tematikában.
A tavalyi vízfogyasztást népszerűsítő programhoz összesen 144 oktatási intézmény több mint 43 500 tanulója csatlakozott, és a Happy-hét hosszú távon is eredményesnek bizonyult: a diákok egészségesebb folyadékfogyasztási szokásokat alakítottak ki, az évek során több iskolában beszüntették a cukros üdítők árusítását és a szülők segítségével ivókutakat, ballonosvíz-adagolókat helyeztek ki - írták.
Az intézmények jelentkezését legkésőbb 2015. február 27-ig várják a happyhet@oeti.antsz.hu címen.

MTI