Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 8. csütörtök, Medárd

Újbuda negyedik sóbarlangja a Mesevár bölcsődében

Újbuda   |   2019, március 14 - 11:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Zólyomi úti Mesevár bölcsődében Hoffmann Tamás polgármester, Simicskó István országgyűlési képviselő és Unger Katalin, az Újbudai Egyesített Bölcsődei Intézmények vezetője adta át a legújabb kerületi bölcsődei sóbarlangot, amelyet fény- és hangterápiás eszközökkel is felszereltek. Ez már a negyedik olyan sóbarlang Újbudán, amelyet az önkormányzat azzal a céllal hozott létre, hogy a gyermekek egészségi állapotát, közérzetét javítsa.

A Mesevár Bölcsőde sóbarlangja 4200 kilogramm sóból épült fel, és különösen a napfényben szegény évszakokban segít az ide járó gyermekeknek, hogy megelőzze a légzőszervi megbetegedéseket. A sajátos nevelési igényű, SNI-s gyermekek fejlesztésében is komoly segítséget jelent egy ilyen helyiség, mert a fényterápiával egy felfokozott állapotban lévő érzékeny gyermeket hatékonyan megnyugtathatnak az intézmény munkatársai.

Hoffmann Tamás polgármester köszöntőjében kiemelte: városi környezetben különösen fontos, hogy odafigyeljünk gyermekeink légzőszerveinek egészségére, egy ilyen jellegű sóbarlangnak minden bölcsődében van helye és hasznossága. Ezért az önkormányzat a jövőben is igyekszik növelni a sóbarlangok számát Újbudán.

Simicskó István szerint nagyon fontos segíteni a gyermekeket, a jövő generációját, hogy számukra már a bölcsődékben biztosítsák az egészséges környezetet. Újbuda országgyűlési képviselője elmondta: kis gesztusok ezek az önkormányzat részéről, mégis fontosak, mert arról tanúskodnak, hogy figyelünk a gyermekekre. A korábban kialakított bölcsődei sóbarlangok már bizonyítottak, azokban az intézményekben már jelentősen csökkent a légzőszervi megbetegedések száma.

Az átadáson részt vett Molnár László alpolgármester és Kremzner Zsuzsanna jegyző, és jelen voltak más újbudai bölcsődék vezetői is.

Újbuda