Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 28. szerda, Elemér

Újbuda minden ovija és bölcsije kinyit

Újbuda   |   2020, május 30 - 13:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

Keddtől Újbuda valamennyi óvodájában és bölcsődéjében várják a gyermekeket – ezen a nyáron nem tartunk szünetet.

Június 2-án, kedden Újbuda összes óvodájának és bölcsődéjének valamennyi telephelye megnyitja kapuit. Az intézmények egész nyáron nyitva lesznek, de rövid, maximum két hétig tartó felújítási szünet várható egyes telephelyeken. Ez idő alatt mindig a legközelebbi óvoda, bölcsőde várja a gyermekeket.

Bölcsődék

Keddtől a kerület összes bölcsődéje nyitva lesz reggel 6-tól 18 óráig. Valamennyi intézményben megtörtént a járványügyi vészhelyzet szabályainak megfelelő fertőtlenítő takarítás.

Ezekre a szabályra kell odafigyelni:

- A bölcsődébe belépőknek kötelező a fertőtlenítős lábtörlő használata, a kéz fertőtlenítése, gyermekek kivételével mindenkinek kötelező a szájmaszk használata.

- A szülőknek egymástól legalább 2 méter távolságot kell tartaniuk, a gyermekeket 65 évnél idősebb hozzátartozó nem kísérheti.

- Csak egészséges gyermekek mehetnek a bölcsődébe. Betegség gyanúja esetén a gyermeket elkülönítik és a szülőt azonnal értesítik.

- Az átadóban egyszerre két gyermek és a kísérő szülő tartózkodhat.

- A bölcsődei beszoktatásra egy gyermekkel vagy egy ikerpárral, egy szülő érkezhet.

A bölcsődékben jövő héttől csaknem 430 gyermek érkezésére számít az önkormányzat, ez a létszám június végére meghaladhatja az 500-at is.

https://ubi.ujbuda.hu/aktualitasok/tajekoztatas-bolcsodek-nyitasarol-es-...

Óvodák

Újbuda óvodái is megnyílnak kedden, a beosztás a szülők előzetes igényeinek felmérése alapján készült el. Nincs lehetőség egy-egy gyermekkel csoportot működtetni, ezért kis létszám esetén, összevont csoportok jönnek létre. A részletekről az óvodák adnak tájékoztatást.

A járványveszélyre tekintettel az óvodákban is különleges szabályok érvényesek, ezekről ugyancsak az intézmények honlapján lehet tájékozódni.

A nyári hónapokban hetente 1500-2000 óvodás korú gyermeket fogadnak az intézmények. Június 2-án a 3751 kerületi gyermek közül várhatóan 1768-an térnek vissza óvodájukba.