Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 11. csütörtök, Zsuzsanna, Tiborc

Újabb közösségi kert épül Újbudán

Újbuda   |   2016, szeptember 22 - 14:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda a futókörök mellett a közösségi kertek építésében is az élen jár, hiszen a Hengermalom közben hamarosan elkezdődnek a közösségi kertet kialakító és a gázfogadó keleti oldalán lévő parkot megújító munkálatok.

Az őrmezői, kelenföldi és albertfalvi közösségi kertekhez hasonlóan itt is kiemelt és fűszeres ágyásokat helyez majd el az önkormányzat, melyekre a kerületben élők pályázhatnak. A leendő ágyástulajdonosoknak az ültetéshez szükséges palántákat és vetőmagokat, valamint modern kerti szerszámokat is biztosítanak, melyeket egy, külön erre a célra épült szerszámos faházban tárolhatnak majd.

– Hogy a kert ne csak a nevében legyen közösségi, az ágyásokon túl olyan kültéri eszközök lesznek kihelyezve, ahol a parcellák tulajdonosai és a környéken lakók is tartalmasan és rendezett környezetben tölthetik el szabadidejüket – mondta Hoffmann Tamás polgármester.

A kert mellett – a gázfogadó keleti részén – helyet kapnak kártya- és sakkasztalok, korszerű szenior fitneszeszközök, padok, továbbá dekoratív növényfelületek, fák és cserjék teszik még kellemesebbé az időtöltést. A kertben a kiemelt és fűszeres ágyások mellett, a déli főbejáratnál, rózsalugas fogadja majd az érkezőket, amelyhez kapcsolódóan „függőleges kert” készül, ahol rácsra akasztható balkonládákba és cserepekbe ültetett fűszernövények kerülnek majd.

– Nagy öröm, hogy kerületünk egy újabb részét sikerült megújítani, hiszen az építkezéssel párhuzamosan a kertet szegélyező forgalmas lapkő járda is jó minőségű burkolatot kap. Remélem, az itt élők is magukénak érzik, és a közösségi élet egyik központja lesz a kert – ezt már Haidar Norbert, a körzet önkormányzati képviselője mondta el lapunknak, aki várja mindazon vállalkozó kedvűek jelentkezését, akik kedvet éreznek egy kis városi kertészkedéshez Újbuda szívében.

T. K.

Az új közösségi kert térképe:

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Tisztelt Választópolgárok!  

Budapest Főváros XI. Kerület Helyi Választási Bizottsága 2022. szeptember 18. napjára tűzte ki az önkormányzati képviselők időközi választását a XI. kerület Újbuda Önkormányzata közigazgatási területén kialakított, 5. számú és 14. számú egyéni választókerületekben megüresedett mandátumok betöltésére.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.