Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 19. vasárnap, Ivó, Milán

Újabb közösségi kert épül Újbudán

Újbuda   |   2016, szeptember 22 - 14:33Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda a futókörök mellett a közösségi kertek építésében is az élen jár, hiszen a Hengermalom közben hamarosan elkezdődnek a közösségi kertet kialakító és a gázfogadó keleti oldalán lévő parkot megújító munkálatok.

Az őrmezői, kelenföldi és albertfalvi közösségi kertekhez hasonlóan itt is kiemelt és fűszeres ágyásokat helyez majd el az önkormányzat, melyekre a kerületben élők pályázhatnak. A leendő ágyástulajdonosoknak az ültetéshez szükséges palántákat és vetőmagokat, valamint modern kerti szerszámokat is biztosítanak, melyeket egy, külön erre a célra épült szerszámos faházban tárolhatnak majd.

– Hogy a kert ne csak a nevében legyen közösségi, az ágyásokon túl olyan kültéri eszközök lesznek kihelyezve, ahol a parcellák tulajdonosai és a környéken lakók is tartalmasan és rendezett környezetben tölthetik el szabadidejüket – mondta Hoffmann Tamás polgármester.

A kert mellett – a gázfogadó keleti részén – helyet kapnak kártya- és sakkasztalok, korszerű szenior fitneszeszközök, padok, továbbá dekoratív növényfelületek, fák és cserjék teszik még kellemesebbé az időtöltést. A kertben a kiemelt és fűszeres ágyások mellett, a déli főbejáratnál, rózsalugas fogadja majd az érkezőket, amelyhez kapcsolódóan „függőleges kert” készül, ahol rácsra akasztható balkonládákba és cserepekbe ültetett fűszernövények kerülnek majd.

– Nagy öröm, hogy kerületünk egy újabb részét sikerült megújítani, hiszen az építkezéssel párhuzamosan a kertet szegélyező forgalmas lapkő járda is jó minőségű burkolatot kap. Remélem, az itt élők is magukénak érzik, és a közösségi élet egyik központja lesz a kert – ezt már Haidar Norbert, a körzet önkormányzati képviselője mondta el lapunknak, aki várja mindazon vállalkozó kedvűek jelentkezését, akik kedvet éreznek egy kis városi kertészkedéshez Újbuda szívében.

T. K.

Az új közösségi kert térképe: