Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 20. péntek, Bernát, Felícia

Ügyintézés járvány idején

Újbuda   |   2020, március 17 - 14:05
Nyomtatóbarát változatSend by email

A fővárosi operatív törzs arra kéri a budapestieket, hogy aki teheti, maradjon otthon, ügyeit intézze elektronikusan.

A fővárosi ügyfélközpontok csökkentett kapacitással működnek, több közszolgáltató ügyfélszolgálata bezár. Halaszthatatlan ügyben telefonon vagy e-mailben lehet őket keresni. Az elindult lomtalanítások még lezajlanak, de a napokban, hetekben esedékes lomtalanításokat elhalasztja a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt.

Átmenetileg szünetelteti az előzetesen meghirdetett kéményellenőrzéseket március 17-től a FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. A társaság határozatlan időre felfüggeszti a személyes ügyfélfogadást is, a megkereséseket elektronikus üzenetben, postai úton, telefonon, vagy faxon várják. Az intézkedés a műszaki vizsgálatokat és az üzemzavar elhárításokat nem érinti. A kéményseprőipari nyilatkozatra vonatkozó megrendelések leadása, illetve az elkészült nyilatkozatok kiadása továbbra is biztosított. A kéményseprők a kéményellenőrzések ideiglenes szüneteltetése alatt 40 gépjárművel vesznek részt a fővárosi szociális ellátásban.

Kibervédelmi intézet szerint lassulhat az internet a koronavírussal kapcsolatos intézkedések miatt. Az otthoni munkavégzés, a virtuális konferenciák és a digitális oktatás következtében az otthoni hálózatok akkora terhelést kaphatnak, hogy lassulások, esetleg kapcsolati problémák adódhatnak.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.