Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 23. kedd, Lenke

Tegyen ön is a hulladékcsökkentésért!

Újbuda   |   2016, szeptember 15 - 13:13Nyomtatóbarát változatSend by email

Magyarország 5. alkalommal vesz részt az Európai Hulladékcsökkentési Hét kampányban. Az idén november 19. és 27. között Európa-szerte megrendezett akciósorozat a csomagolási hulladékok mennyiségének csökkentését helyezi középpontba. A részvétel önkéntes alapú, már bevált mindennapi praktikák, akciók vállalásával vagy saját ötlet megvalósításával lehet jelentkezni.

A Hulladékcsökkentési Hetet 2012 óta megrendezik meg Magyarországon. A kezdeményezéshez önkéntesen csatlakozók akcióötleteket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladékkeletkezés megelőzésére, a hulladékmennyiség csökkentésére, a termékek valamint a hulladékká vált anyagok újrahasznosítására.

Idén a csomagolási hulladékok keletkezésének megelőzésére és a termelt mennyiség csökkentése áll a fókuszban. A figyelemfelhívás mellett a program célja a fentieket elősegítő jó gyakorlatok felkutatása, bemutatása, népszerűsítése, a közösségek társadalmi felelősségvállalásra történő mozgósítása. A hazai kampányhoz idén kétféle módon lehet csatlakozni: egyrészt saját, kreatív ötlet megvalósításával, másrészt már bevált ötletek, praktikák vállalásával.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét kezdeményezéséhez saját akcióval november 6-ig lehet csatlakozni a www.hulladekcsokkentesihet.hu oldalon. A www.vallalom.eu felületen egészen a program végéig, vagyis november 27-ig várják a szervezők a vállalásokat.

Újbuda