Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 2. szombat, Lujza

Tanuszoda épül Gazdagréten

Újbuda   |   2014, április 4 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Letették a Gazdagréten felépülő tanuszoda alapkövét csütörtökön. Az eseményen jelen volt Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár, Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes, Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere és Dala Tamás, a Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központ vezetője. A tanuszoda elhelyezett alapkövét Szederkényi Károly atya, a gazdagréti Szent Angyalok templom plébánosa áldotta meg.

Tanuszoda épül Gazdagréten, melynek alapkő-letételére ünnepélyes keretek között került sor. Kormányzati elképzelés szerint kiemelt cél, hogy minden gyermek tanuljon meg úszni, ezért tanuszoda-építési program indul. Ennek része lesz a Gazdagréti beruházás is.

Az eseményen Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár elmondta: - Amikor tanuszodákat, tornatermeket építünk, elsősorban gyermekeinkre, a jövő generációira gondolunk. Az elmúlt időszak egyik legnagyobb eredménye a mindennapos testnevelés, ennek infrastrukturális feltételeinek biztosítása érdekében indította a kormány a tornaterem- és tanuszoda-építési programot. Ma már több mint hatszázezer diák sportol rendszeresen a testnevelésórákon, számuk pedig évről-évre nőni fog - mondta.

Az Eurobarométer egyik tanulmánya szerint míg 2009-ben a magyaroknak csupán 5 százaléka sportolt rendszeresen, jelenleg ez az arány 15 százalékos, ami a legintenzívebb növekedés az Európai Unióban - tette hozzá Simicskó István.

Újbudán számos sportfejlesztés valósult meg az elmúlt négy évben. Ilyen például a Bikás parkban épült 800 méteres futókör, a szabadidő- és kondicionáló park. A Tüskecsarnok és uszodakomplexum átadása év végére várható, a Gabányi Sportcsarnok 120 milliós kormánytámogatással újul meg, a Nyéki Imre uszoda bővítésére is 120 millió forint jut az idei költségvetésből.

Újbuda/MTI