Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Szoboravatás a Kelenvölgyi Szentháromság Plébániatemplom kertjében

Újbuda   |   2018, május 28 - 13:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

Családias hangulatú szoboravatót tartottak a Kelenvölgyi Szentháromság Plébániatemplom kertjében május 26-án. Farkas Imre fafaragó műveit szentelték fel.

Felszentelték Farkas Imre fafaragó, a Szentháromság útja című alkotásának négy stációját a Kelenvölgyi Szentháromság Plébániatemplom kertjében. A szobrokat Szabolcs Attila országgyűlés képviselő, valamint Wendlerné Pirigyi Katalin és Csernus László önkormányzati képviselők avatták fel a művész jelenlétében. A közreműködők között volt Bőzsöny Ferenc, a Magyar Rádió örökös főbemondója, Horváth Mária énekművész és Balázs Mária hegedűművész. - Kelenvölgy egy kis falu a város közepén, a plébánia kertjében összeszokott társaság gyűlt össze – mondta Csernus László.

Az ünnepélyen az Élő Rózsafüzér zarándoklattal pihenő állomásra érkezők is részt vettek. A program  süteményes agapéval ért véget.

A Szentháromság a történelmi, nyugati keresztény egyházakban elterjedt háromszemélyű (az Atya, a Fú és a Szentlélek) egy Isten ünnepe, amelyet midig a pünkösdöt követő vasárnapon tartanak. Először a 10. század elején Lüttichben tartották meg, majd 1334-ben XXII. János pápa elrendelte megünneplését a római katolikus egyházban.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda korelnökei  

Dobay Kálmánné

Az elmúlt hetekben több idős újbudai lakos ért el fontos mérföldkövet. Bakai-Nagy Zita alpolgármester személyesen köszöntötte a 95 éves Gréti nénit, aki még mindig nagy energiával készít babákat, valamint a 95 esztendős nyugalmazott fizikatanárt, Dobay Kálmánnét. Ihász Lajosné és Rauscher János pedig egyaránt a 90. életéve betöltését ünnepelte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.