Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 21. vasárnap, Dániel, Daniella

Szoboravatás a Kelenvölgyi Szentháromság Plébániatemplom kertjében

Újbuda   |   2018, május 28 - 13:20Nyomtatóbarát változatSend by email

Családias hangulatú szoboravatót tartottak a Kelenvölgyi Szentháromság Plébániatemplom kertjében május 26-án. Farkas Imre fafaragó műveit szentelték fel.

Felszentelték Farkas Imre fafaragó, a Szentháromság útja című alkotásának négy stációját a Kelenvölgyi Szentháromság Plébániatemplom kertjében. A szobrokat Szabolcs Attila országgyűlés képviselő, valamint Wendlerné Pirigyi Katalin és Csernus László önkormányzati képviselők avatták fel a művész jelenlétében. A közreműködők között volt Bőzsöny Ferenc, a Magyar Rádió örökös főbemondója, Horváth Mária énekművész és Balázs Mária hegedűművész. - Kelenvölgy egy kis falu a város közepén, a plébánia kertjében összeszokott társaság gyűlt össze – mondta Csernus László.

Az ünnepélyen az Élő Rózsafüzér zarándoklattal pihenő állomásra érkezők is részt vettek. A program  süteményes agapéval ért véget.

A Szentháromság a történelmi, nyugati keresztény egyházakban elterjedt háromszemélyű (az Atya, a Fú és a Szentlélek) egy Isten ünnepe, amelyet midig a pünkösdöt követő vasárnapon tartanak. Először a 10. század elején Lüttichben tartották meg, majd 1334-ben XXII. János pápa elrendelte megünneplését a római katolikus egyházban.

T. K.