Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

Számítógépek a kerületi iskoláknak

Újbuda   |   2019, január 18 - 11:42
Nyomtatóbarát változatSend by email

-A kerületi iskolák számítógéppark-fejlesztésének támogatását vállalta az önkormányzat az Újbuda Smart 11 Nonprofit Informatikai Kft. közreműködésével. Elsőként a Bocskai István Általános Iskola alapítványa vehette át múlt év végén az új eszközöket.

Az oktatási intézmények számítógép-állománya nagyon sokféle lehet, a gépek előbb-utóbb elöregednek, felújításra, cserére szorulnak. Az elmúlt időszakban az eszközparkok összetétele a tankerületi központok átadás-átvétele következtében is módosulhatott. Az oktatási intézmények ennek eredményeként átalakult informatikai állományát hivatott pótolni az önkormányzat által biztosított 319 asztali számítógép, 268 monitor, hét laptop és négy hálózati eszköz, amelyek kiszállításáról az Újbuda Smart 11 Nonprofit Informatikai Kft. gondoskodik. Az önkormányzati cég jóvoltából a Bocskai István Általános Iskola alapítványa tavaly év végén az első kerületi intézményként vehette át a számítógépekből és egyéb informatikai eszközökből álló adományt.
– Újbuda Önkormányzata a Bocskai Iskola Alapítványával, a Szülők és Nevelők a Sopron úti Iskoláért Közhasznú Alapítvánnyal és a Teleki Blanka Német Tagozatos Általános Iskoláért Alapítvánnyal közreműködve további hét kerületi iskolának nyújt ilyen adományokat. Az önkormányzat minden hozzá forduló intézménynek segít – mondta lapunknak Molnár László alpolgármester.
(Újbuda)
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.