Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 12. péntek, Klára

Számítógépek a kerületi iskoláknak

Újbuda   |   2019, január 18 - 11:42Nyomtatóbarát változatSend by email

-A kerületi iskolák számítógéppark-fejlesztésének támogatását vállalta az önkormányzat az Újbuda Smart 11 Nonprofit Informatikai Kft. közreműködésével. Elsőként a Bocskai István Általános Iskola alapítványa vehette át múlt év végén az új eszközöket.

Az oktatási intézmények számítógép-állománya nagyon sokféle lehet, a gépek előbb-utóbb elöregednek, felújításra, cserére szorulnak. Az elmúlt időszakban az eszközparkok összetétele a tankerületi központok átadás-átvétele következtében is módosulhatott. Az oktatási intézmények ennek eredményeként átalakult informatikai állományát hivatott pótolni az önkormányzat által biztosított 319 asztali számítógép, 268 monitor, hét laptop és négy hálózati eszköz, amelyek kiszállításáról az Újbuda Smart 11 Nonprofit Informatikai Kft. gondoskodik. Az önkormányzati cég jóvoltából a Bocskai István Általános Iskola alapítványa tavaly év végén az első kerületi intézményként vehette át a számítógépekből és egyéb informatikai eszközökből álló adományt.
– Újbuda Önkormányzata a Bocskai Iskola Alapítványával, a Szülők és Nevelők a Sopron úti Iskoláért Közhasznú Alapítvánnyal és a Teleki Blanka Német Tagozatos Általános Iskoláért Alapítvánnyal közreműködve további hét kerületi iskolának nyújt ilyen adományokat. Az önkormányzat minden hozzá forduló intézménynek segít – mondta lapunknak Molnár László alpolgármester.
(Újbuda)