Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. hétfő, Edina

Sokan voltak a 60+ Gyalogló Program első sétáján

Újbuda   |   2016, április 14 - 16:48
Nyomtatóbarát változatSend by email

Több mint százötvenen vettek részt a 60+ keretében indított gyalogló program első vezetett sétáján. Az eseményen Monspart Sarolta tájfutó világbajnok, tizennégyszeres magyar bajnok nem győzte hangsúlyozni az időskorban végzett rendszeres mozgás jótékony hatását.

Kéthetente rendezi a 60+ program keretében meghirdetett Gyalogló Programot Újbuda Önkormányzata. A vezetett sétán, nordic walkingon időskorú újbudaiak vehetnek részt. A rendszeresen végzett mozgás eme könnyebb formája jó közérzetet biztosít, megőrzi és javítja az egészséget, a jobb fizikai állapot növeli az idős emberek biztonságérzetét. A Gyalogló Program első sétáját Monspart Sarolta tájfutó világbajnok, tizennégyszeres magyar bajnok vezette. A rajt előtt elmondta, az egyéni és a közösségi gyaloglás jó hangulatot és erőnlétet biztosít.

- A meghirdetett gyalogló eseményeken több más ismert és elismert személy lesz a garancia arra, hogy a gyaloglások ne csak jó hangulatúak legyenek, hanem a résztvevők minden segítséget megkaphassanak a szakszerűen és biztonságosan végzett, rendszeres edzéshez – mondta Toldi Tamás idősügyi referens.

A gyaloglás egyik rendszeres résztvevője szerint a séta, a sport évekkel hosszabbíthatja meg az életet. A Bikás parki Gyalogló Program első edzésén Hoffmann Tamás polgármester elmondta, a sétákat más helyszíneken is megrendezik. Molnár László alpolgármester úgy véli, sokan csatlakoznak majd a programhoz, amely az egészségmegőrzés mellett közösségi élményt is nyújt az időseknek.

Legközelebb április 28-án lesz újabb 60+ Gyalogló Program, az érdeklődők addig is a hirdetményekben és a www.ujbuda.hu oldalon tájékozódhatnak a további időpontokról.

T. K.