Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Pedagógusok bálja Kamaraerdőn

Újbuda   |   2019, június 4 - 11:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

A hagyományoknak megfelelően Kamaraerdőn rendezték meg a tizenötödik pedagógus bált. A bölcsődei, óvodai és iskolai nevelőket, tanítókat és tanárokat Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István országgyűlési képviselő köszöntötte.

Hoffmann Tamás megköszönte a pedagógusoknak az egész éves munkájukat, és külön kiemelte, hogy ezt a maximális teljesítményt megkívánó feladatot szívvel-lélekkel látják el. Újbuda polgármestere azt is megemlítette, hogy a tanulmányi versenyeken idén is számos diák vett részt, ami a felkészítő tanárok érdeme is.

– Tanulni akarni annyi, mint szeretni a bölcsességet – idézte a Bölcsesség könyvét Simicskó István. Újbuda országgyűlési képviselője rámutatott: folyamatosan gyorsuló, változó világunkban is meg kell őriznünk értékeinket, amire fel kell vértezni a gyermekeinket is. Ebben a szülők számítanak a pedagógusok segítségére.

Molnár László alpolgármester arról beszélt, hogy idén nyáron is felújítások, bővítések lesznek több újbudai intézményben. A Törcsvár utcai óvoda egyik szárnyában már folyik a munka, és bölcsődei férőhelybővítés is várható.

A rendezvényen kiosztották a Jövő Pedagógusa pályázat díjait is. A digitális eszközök, okos tantermek fejlesztése folyamatos Újbuda iskoláiban, a pályázat célja az új lehetőségek megtöltése tartalommal.

Az est további részében a Calypso együttes koncertje szórakoztatta az egybegyűlteket, a sztárfellépő Vastag Csaba volt. A rendezvényen megjelent Molnár Gyula, Dél-Buda országgyűlési képviselője, Molnár László alpolgármester, valamint több önkormányzati képviselő, így Nagyné Antal Anikó, Farkas Krisztina, Turbók Jánosné, Wendlerné Pirigyi Katalin és Jankó István is.

(B. Gy.)