Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 2. szombat, Ottó

OSC: BL-búcsú után irány a bajnoki döntő

Újbuda   |   2022, május 13 - 12:40Nyomtatóbarát változatSend by email

Bár a Bajnokok Ligája idei kiírásában már nem érdekelt az OSC Újbuda férfi vízilabdacsapata, a hazai bajnokságban annál inkább: Manhercz Krisztiánék döntőt játszanak az OB I-ben.

A májusi vízilabdás fináléban az FTC Telekom együttese vár az OSC Újbudára, a párharc az egyik csapat második sikeréig tart. Az alapszakaszt a ferencvárosiak nyerték meg, ennek megfelelően a döntő első felvonásában ők a pályaválasztók; az első meccset lapzártánk idején, május 6-án a Császár-Komjádi uszodában rendezték meg. A második találkozó május 18-án az OSC otthonában, a Nyéki Imre Uszodában zajlik majd. Ha a két mérkőzés után döntetlenre állnak a felek, akkor még egy összecsapás következik május 21-én, szintén a Komjádiban.
A két gárda legutóbbi öt találkozóján két döntetlen, két ferencvárosi győzelem és egy OSC-siker született. Most is nyílt, izgalmas küzdelemre van kilátás, noha a magyar fogadóiroda szerint az FTC a finálé favoritja: a Ferencváros végső győzelmére tippelve a feltett pénzünk kevesebb mint egyharmadát nyerhetjük meg, az OSC sikere esetén több mint háromszoros pénzt kaszálhatunk. A döntő két mérkőzéséről lapunk következő számában számolunk be.

Az már április végén eldőlt, hogy az OSC Újbuda nem jut be a Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjébe, de a csapat játszik még egy utolsó csoportmérkőzést május 10-én a román Steaua Bucuresti otthonában.

Fotó: facebook.com/oscwaterpolo