Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 27. hétfő, László

Őrmező új központja madártávlatból

Újbuda   |   2019, május 15 - 13:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kelenföld és Őrmező új városközpontjának születését örökíti meg saját megközelítéséből Rizsavi Tamás. A városi fotós a Futureal-csoport fejlesztésében megvalósuló, az Etele térnél épülő okosplázát és egy ikonikus, hullámformájú irodaparkot kapott lencsevégre ötven méter magasból.

Az Etele Plaza és a Budapest ONE az Etele térnél, az ország legnagyobb multimodális, azaz több közlekedési módot összekötő csomópontjában lesz. A European Property Awards nemzetközi versenyen városfejlesztési kategóriában elismert két épületet a Paulinyi - Reith & Partners tervezte, a bevásárló- és szórakoztatóközpont belső terét a Dyer építészeti és design stúdió alkotta meg. Az Etele Plaza 180 üzletnek ad majd otthont, egyedülálló építészeti megoldásokat és digitális szolgáltatásokat kínálva. A környezetbarát bevásárlóközpont külső megjelenését különleges dobozszerkezetek egymásra hatása határozza meg, a belső tér lágy vonalvezetésű lesz. Őrmezőn található a szalagformájú épületnek megálmodott Budapest ONE is, amelynek jelenleg első üteme épül. Lesz hely az épületben zöld tereknek, egyedi kialakítású vízfelületnek, meditációs szobának és panorámás futópályának is.

Az építés alatt álló két projektet egyéni stílusban mutatja be Rizsavi Tamás fotós, aki a következő hetekben számos képet oszt majd meg közösségi oldalán. A fotókon eddig nem látott perspektívából ismerhetők meg az épületek.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.