Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 2. szombat, Lujza

Okostelefonról is intézhetők az okmányügyek a jövőben

Újbuda   |   2014, november 26 - 23:40Nyomtatóbarát változatSend by email

Mostantól okostelefonra letöltött mobilalkalmazással is lehet okmányügyeket intézni. Az OkmányApp alkalmazás ingyenes és ügyfélkapu-regisztrációval használható.

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) bemutatott egy mobilalkalmazást, amellyel okostelefonról is intézhetők okmányügyek a jövőben.

Az OkmányApp elnevezésű alkalmazással okostelefonról intézhetők személyi igazolvánnyal, útlevéllel, gépjármű-tulajdonosváltással és erkölcsi bizonyítvánnyal kapcsolatos ügyek – közölte Ignácz István, KEK KH elnöke az alkalmazás budapesti bemutatóján.

A hivatal elkötelezett abba az irányba, hogy az állampolgárok nagy része a lehető leggyorsabban és legolcsóbban jusson hozzá azokhoz az információkhoz, amelyek ügyei intézéséhez szükségesek – mondta Ignácz István. A fejlesztés a KEK KH teljes telefonos ügyfélszolgálatának megújítását célzó pályázat keretében valósult meg, 26 millió forintba került – tette hozzá a hivatal elnöke.

A mobilalkalmazás ingyenes és ügyfélkapu-regisztrációval használható. Ha bárki elakadna az ügyintézésben, az alkalmazásból rögtön felhívhatja a 1818-as kormányzati ügyfélvonalat, de a felület online segítségeket is tartalmaz. A fizetés is elektronikusan történik, az elektronikus igénylések nem rónak többletterhet a hivatal dolgozóira, az egész folyamat elektronikus.

MTI

Okostelefonról is intézhetők az okmányügyek a jövőben