Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. szerda, Miklós

Nyitott házak hétvégéje a Duna mentén

Újbuda   |   2017, április 21 - 14:24
Nyomtatóbarát változatSend by email

A rakpart a témája a Budapest100 nyitott házak idei rendezvénynek, amelyen Duna parti épületeket lehet megtekinteni a Rákóczi hídtól az Árpád hídig húzódó csaknem 10 folyamkilométeren. A programot április 22-23-án rendezik, “sétálva, villamossal, vagy bringával igazi kaland mindkét partot végigjárni és közben a házakba is benézni”- állítják a szervezők.

Az épületek, hidak látványa, a pesti templomtornyok és a budai dombok, a vízben este tükröződő fények gyöngysora méltán tette a Világörökség részévé a rakpartot. Ezt mutatja be április 22-23-án a Budapest100 is. Az érintett Duna-parti lakóközösségek, intézmények az épületek korától függetlenül vesznek részt a programban, amelynek egyik érdekessége, hogy a 18. századtól napjainkig, a régi paloták mellett modern és kortárs épületek is helyet kapnak a látnvalók között. A Budapest100 a rakpartok házaiban a speciális helyszín páratlan előnyeit és kétségtelen hátrányait is bemutatja, miközben hagyományainak megfelelően közkinccsé teszi az ott élők és a középületekben dolgozók történeteit.

A Budapest100 honlapja folyamatosan bővülő hírekkel várja az érdeklődőket. A Budapest100 ötletgazdája a Blinken OSA Archívum, szervezője a KÉK - Kortárs Építészeti Központ.

Újbuda