Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Módosult a testület működési szabálya

Újbuda   |   2014, november 7 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Rendkívüli ülésen határozott a képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításáról.

Módosult a testület működési szabályaA módosítás szerint változik a testületi munkát támogató bizottsági struktúra, így az eddig különálló Pénzügyi illetve Jogi Bizottság, valamint a Kulturális illetve a Köznevelési Bizottság közös bizottságokként, egyesített feladatkörrel működnek tovább. A jövőben a testületi ülésen megszűnik a képviselői interpelláció, ám a képviselői kérdés intézménye bővebb időkorláttal áll a képviselők rendelkezésére.

Az előterjesztést Hoffmann Tamás polgármester jegyzi, a javaslatot a képviselő testület 16 igen, 2 nem és 6 tartózkodás mellett elfogadta. Az ellenzék erősen vitatta a pontokat, Molnár Gyula MSZP-s képviselő szerint felesleges megszüntetni egy 24 éve fennálló szokást - tételesen az üléseken való képviselői megnyilvánulásokat - pláne úgy, hogy a kormánypárt erős többségben van. Gajárszki Áron LMP-s képviselő is csatlakozott a másik ellenzéki párti véleményhez.

Csernus László a Fidesz Frakció vezetője elmondta, képviselőik alaposan megfontolták a döntést, a módosítást azért tartják ésszerűnek, mert ez javítja a testület hatékonyságát, és kifejezetten a kerületi ügyek megoldására ösztönzi a testületi munkát.

Módosult a testület működési szabályaA bizottságok összevonásával kapcsolatban az MSZP-nek jogi aggályai vannak, amit a jegyző ellensúlyozott azzal, hogy az önkormányzatokról szóló jogszabályban erre lehetőség van. A javaslat ugyancsak a munka hatékonyságát célozza, ám Gajárszki Áron szerint megfontolandó a lépés, hiszen ezzel egy-egy bizottságra jóval több munka hárul és ez egyben nagyobb hibalehetőséget is rejt.

H.Gy.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda korelnökei  

Dobay Kálmánné

Az elmúlt hetekben több idős újbudai lakos ért el fontos mérföldkövet. Bakai-Nagy Zita alpolgármester személyesen köszöntötte a 95 éves Gréti nénit, aki még mindig nagy energiával készít babákat, valamint a 95 esztendős nyugalmazott fizikatanárt, Dobay Kálmánnét. Ihász Lajosné és Rauscher János pedig egyaránt a 90. életéve betöltését ünnepelte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.