Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 20. csütörtök, Rafael

Megvolt az év utolsó testületi ülése

Újbuda   |   2018, december 19 - 13:17
Nyomtatóbarát változatSend by email

Közművelődési feladatokkal kapcsolatos döntésekkel kezdődött az idei utolsó, december 18-i képviselő-testületi ülés, amelyen Simicskó István országgyűlési képviselő is részt vett. A 2017-ben módosított közművelődési törvénynek megfelelően az újbudai képviselők megalkották a helyi közművelődési feladatok ellátásáról szóló rendeletet, amely a közösségi házak, kulturális szalonok, idősklubok és szabadtéri rendezvények programjait érinti.

Az önkormányzat egy korábbi határozat értelmében 30 millió forintot biztosít a Dél-budai Tankerületi Központon keresztül az Újbudai Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda, Fejlesztő Nevelés-oktatást Végző Iskola és Készségfejlesztő Szakiskola óvodájának két újabb csoport felújításához. A tankerületi központ igazgatójának kérésére a felújítás várható határidejét 2019 augusztus végében állapították meg.

A képviselők határoztak a Kelenvölgy-Őrmezei Óvoda vezetőjének ideiglenes megbízásáról, így február végéig Karkus Mihályné, a Lágymányosi Óvoda vezetője irányítja az intézményt.

A testület egyúttal meghosszabbította a Buda-Hold Vállalkozás Szervezési és Szolgáltató Kft. és az Andor 60. Ingatlanhasznosító Kft., az Újbuda Smart 11. Üzemeltető és Fejlesztő Nonprofit Kft., az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. és az Újbuda Prizma XI. Közhasznú Nonprofit Kft. vezetőinek megbízatását.

A képviselők döntöttek arról is, hogy az önkormányzat további százezer forintos támogatást nyújt a Ciszterci Diák és Cserkész Alapítványnak a Gyurka (Rozgonyi György) ifjúsági közösségének története című kiadvány megjelentetéséhez.

A képviselő-testület következő féléves üléstervét is elfogadták. Az első tanácskozást január 17-én tartják, amikor egyebek mellett a „Pro Urbe Újbuda”, a „Pro Communitate Újbuda”, az „Újbuda kiváló sportolója” és az „Újbuda kiváló edzője” kitüntetések adományozását is megvitatják.