Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

Megnyílt az adventi vásár

Újbuda   |   2018, december 2 - 19:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

December 2-án Hoffmann Tamás polgármester felkapcsolta a díszkivilágítást az Allee Bevásárlóközpont melletti sétálóutcában, ezzel hivatalosan is megnyílt Újbuda Önkormányzata és a Buda-Hold Kft. hagyományos adventi vására, amely december 24-éig várja az érdeklődőket.

Advent első vasárnapján a Kőrösy József utcában először a Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola gyermekkórusa köszöntötte az érdeklődőket adventi és karácsonyi dalokkal. A koncert után Hoffmann Tamás polgármester a hagyományokhoz híven felkapcsolta a díszkivilágítást, majd ökumenikus áldással kísért adventi gyertyagyújtással folytatódott az ünnepség. Gáncs Tamás, a Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet igazgató lelkésze, Huszár Lőrinc ciszterci szerzetes, a Szent Imre plébánia lelkésze, valamint Tóth Gábor, a Külső-Kelenföldi Református Egyházközség lelkésze adventi gondolatokkal köszöntötte az ünneplőket, majd Újbuda polgármesterével és Gyorgyevics Miklós egyházügyi tanácsnokkal közösen meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún.

A gyermekkar éneke után az Inspirál Cirkuszközpont előadása zárta a rendezvényt.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.