Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 29. szerda, Magdolna

Már az új évadra készülnek

Újbuda   |   2016, május 20 - 10:07
Nyomtatóbarát változatSend by email

Erősre sikeredett a Karinthy Színház új évada, hiszen a horrorkomédiától, mesedarabokon és a musicalen át a vígjátékig és a drámáig, minden műfaj kedvelője találkozhat újdonságokkal.

- Hogyan sikerült az idei évad?

Sokszínű volt. A Purim Fesztivál és az összes többi bemutató is nagyon sikeres volt. Éppen ezért szeretnénk ezt a közönségünknek meghálálni, és azoknak az érdeklődését is felkelteni, akik még nem látták darabjainkat. Májusban mindig meglepjük a törzsközönségünket azzal, hogy olcsóbban jöhetnek a legsikeresebb előadásainkra. Húsz százalék kedvezményt adunk a Klotild nénire, a Nyitott ablakra, a Gőzbenre, a Második nekifutásra és az Olympiára. A bolond lány kivétel, mert arra mindig elővételben elkelnek a jegyek.

– Nyaranta mindig megújul a Karinthy Színház. Ez évben terveznek valami felújítást?

Az erkélyünk egy kicsit elkorhadt, recseg. Most fel lesz újítva, és sokkal zajtalanabb, kényelmesebb lesz, valamint a portálunk is megújul majd.

Fotó: karinthyszinhaz.hu

– Milyen darabok várhatók az új évadban?

Most a 35. évadunk jön, ami egy nagyon erős és színvonalas jubileum lesz. Egészen különleges bemutatókkal készülünk. Olyan meglepetésekkel, amelyek újdonságnak számítanak a Karinthy Színház palettáján. Mindjárt egy horrorkomédiával kezdünk. Egy angol humorú, felettébb izgalmas, halálosan röhögtető feketekomédiával. Egy igazi botrányszerző, Joe Orton A szajré című darabjával, akinek semmi sem szent. Olyan bűnüggyel találkozhatnak a nézők, amelyben mindenkiről lekerül a keresztvíz, a bűnözőkről, a bűnelkövetőkről, az ártatlanról, még a hulláról is. Már zajlanak a próbák, szeptember 17-én lesz a bemutatója. Böhm Görgy rendezi, Hajdú Steve, Dunai Tamás és Dobó Kata a főszereplő, de sok más is van a tarsolyunkban. Idén lép fel először a Karinthy Színházban társulatával Bozsik Yvette néhány külsős szereplővel, mint Balázs Andrea, Mohai Tamás, Andrádi Zsanett. A híres mesedarabot, a Rozsdalovag és Fránya Frida, a boszorkány mesemusicalt állítják színpadra. Lesz még egy másik gyerekelőadásunk is. Zsurzs Katit sikerült megnyerni egy interaktív gyerekelőadás létrehozására, ami az évad második részében lesz. Szeretnénk a legkisebbeket ideszoktatni, és ezek által az előadások által saját közönségünkké kinevelni. Szokásomhoz híven most is előkapartam egy régi vígjátékot. Ez megint egy Aszlányi Károly darab lesz, akit méltatlanul keveset játszunk, pedig nagyszerű színpadi szerző. Nagyapám, Karinthy Frigyes egy kicsit a saját utódjának is tekintette, csak nagyon fiatalon, 38 éves korában autóbalesetben meghalt. Azok a színművek viszont, amiket ránk hagyott, remekek. A ‘30-as évek óta nem játszott Péter című vígjátékot fogjuk bemutatni, ami egy szélhámos komédia. Klem Viktor, Lengyel Ferenc és sok fiatal szerepel benne. Tavalyról került át a Cabaret és a Chicago szerzőpárosának kevéssé ismert musicalje, a Nercbanda. Egy színészotthonban játszódik olyan öreg színészek között, akik még élni és szerepelni akarnak. Almási Éva, Kalmár Magda, Pásztor Erzsi látható majd benne. Lesz egy drámánk is jövőre, ami a Karinthy Színházban ritkaságnak számít, de egy nagyon erős és szórakoztatóan izgalmas műről van szó. A karmester című angol mű Furtwängler náci múltját firtatja, és megpróbálja megvizsgálni, hogy a művész és a tisztesség együttese mennyiben lehetséges. Papp Zoltán, Balázsovits Lajos, Szilágyi Tibor a főszereplő, és Szántó Erika fogja rendezni, aki először rendez a Karinthy Színházban.

– Mely színművek maradnak repertoáron?

Nagyon erős a repertoárunk, és természetesen ezek a darabok nem egy évadot élnek meg, hanem sokat. A Nyitott ablak harmadik, a Klotild néni már negyedik, a Szent Péter esernyője ötödik évada megy. Az Olympia és az idei nagy sikerek, mint a Nadrág, A bolond lány, a Második nekifutás és a Gőzben is szintén maradnak műsoron.

H. L.