Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 30. kedd, Janka, Zsanett

M4: Vasúti és taxis változások Kelenföldön

Újbuda   |   2014, március 27 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Pénteken új aluljáró nyílik a Kelenföld állomáson. A metró üzembe helyezésével egy időben új taxidrosztokat is létesít a Budapesti Közlekedési Központ.

A 4-es metró átadásával egy időben március 28-tól Kelenföld állomáson új aluljárót használhatnak az utazók. Ez közvetlenül a metró és a vasúti peronok közötti kényelmes és biztonságos megközelítést teszi lehetővé.

Kelenföld állomáson az M4 metróval érkezők tájékoztatására az új aluljáróban elektronikus vizuális tájékoztatási rendszert alakított ki a MÁV. Az utasok eligazodását további tájékoztatási eszközök (érkező-induló vonatok hirdetményei, vágányszám kiírás, fali menetrendek) és piktogramok is segítik. A vonatokon – új szolgáltatásként – a MÁV-START informálja az utazókat a kelenföldi és Keleti pályaudvari metró átszállási lehetőségeiről.

A vasúti menetjegyváltást hat jegykiadó automata is biztosítja az új aluljárórendszerben. Ezek segítségével mindenféle menetjegy - még IC-pótjegy is – váltható, és a megrendelt vasúti jegyeket is ki tudják nyomtatni.

Kelenföldön az újrafestett és korszerűsített régi aluljáró továbbra is használható lesz. Annak bejáratainál piktogramokkal jelzi a vasúttársaság, hogy onnan az 1-2. vágány és a 7-10. vágány nem érhető el, csakúgy, mint korábban, illetve arra is felhívják a figyelmet, hogy a régi aluljárónak nincs közvetlen kapcsolata a metrólejáróval.

Az M4-es metró üzembe helyezésével egy időben több mint 20 taxiférőhelyet létesít a Budapesti Közlekedési Központ három megszüntetett tömegközlekedési megálló helyén.
ezek:
• a XI. kerületi Kosztolányi Dezső téren, a Bukarest utca és a Bocskai út közötti „íves házak” előtti útpályán: 6 férőhely;
• a VIII. kerületi Rákóczi út szervizútján, a Vas utca és a Gyulai Pál utca között: 10-12 férőhely;
• a XI. kerületi Etele tér végállomáson, a korábbi Újbuda-busz megállóhelyén, mely jelenleg szükségleszállóhely: 5 férőhely.
Az M4-es metró Kelenföld vasútállomás végállomásánál, az Etele úton meglévő taxiállomás rendben üzemel.

további információ:
www.bkk.hu
www.mav.hu

 Vasúti és taxis változások Kelenföldön