Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. péntek, Iván

KÖZLEMÉNY – Rendkívüli szünet egy óvodaépületben és egy csoportszobában koronavírus miatt - Tájékoztatás az őszi szünet alatti gyermekfelügyeletről

Újbuda   |   2020, október 14 - 16:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

A mai napon tájékoztatást kaptunk arról, hogy a Dél-Kelenföldi Óvoda Lecke utcai székhelyépületét az Oktatási Hivatal a koronavírus halmozott megjelenésével kialakult vészhelyzet miatt 2020. október 14. napjától 2020. október 21. napjáig rendkívüli szünet elrendelésével lezárta. Mint arról már korábban tájékoztatást adtunk, ebben az intézményben a múlt hét végén találtak igazoltan koronavírus pozitív személyt, akkor egy csoport került karanténba.

A Gazdagréti Óvoda Gazdagréti Szivárvány Óvoda telephelyén pedig az egyik csoportban azonosítottak koronavírusos gyermeket, ezért itt 2020. október 18. napjáig ebben a csoportban rendelt el rendkívüli szünetet az Oktatási Hivatal. A lezárt épület, illetve óvodai csoport óvodásai, a gyermekek hozzátartozói és a dolgozók kizárólag a karanténi időszak lejártát követően, tünetmentes állapotban látogathatják újra az óvodát. A lezárás és a rendkívüli szünet elrendelése és feloldása az Oktatási Hivatal jogköre, így Önkormányzatunknak nincs lehetősége annak módosítására még részlegesen sem, például ügyeleti csoport biztosítására egészséges óvodapedagógusokkal tünetmentes gyermekek részére.
A fenntartó - mindamellett, hogy a vonatkozó jogszabályok szerint az óvodákban nincs őszi szünet - az intézményvezetők és a szülők bevonásával tájékozódott arról, hogy az iskolai őszi szünet időtartamára (2020. október 23. – november 01.) az egyes feladatellátási helyeken mennyi gyermek számára igénylik az óvodai ellátást. Az említett időszakban valamennyi óvodaépületünk nyitva tart. Az egészséges, tünetmentes, negatív szűrési eredménnyel rendelkező óvodai dolgozóink kis létszámú (maximum 13 fős) összevont csoportokban fogadják a gyermekeket az egészségügyi előírások fokozott betartásával. A vírusfertőzés továbbadásának lehetősége miatt az egyes óvodaépületek között még alacsony gyermeklétszám esetén sem engedélyezhető az átjárás, összevonás, a különböző feladatellátási helyekre járó gyermekek egy légtérbe helyezése. Az ügyeleti ellátást biztosító dolgozók szűrésére 2020. október 22-én kerül sor, így október 26-án már az eredmények ismeretében kezdhetik meg a munkát a felnőttek.
Továbbra is fontos, hogy valamennyien tartsuk be az előírásokat: maszk használata, 1,5 méteres távolság megtartása a felnőttek között minden alkalommal, és folyamatos kézmosás a különböző helyszínek (termek) közötti átjárás esetén.
Tudjuk, hogy a rendkívüli szünettel érintett intézményekbe járó gyermekek szüleinek ez sok esetben nehézséget okoz, de kérjük türelmüket, együttműködésüket és nem utolsó sorban megértésüket.
Önkormányzatunk a jogi lehetőségein belül anyagiakat nem kímélve megtett és megtesz mindent a családok és a munkatársaink terheinek csökkentése érdekében.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.