Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 3. vasárnap, Kornél, Soma

Kezdődik az influenzaszezon

Újbuda   |   2017, október 18 - 15:20
Nyomtatóbarát változatSend by email
Már elérhető az influenza elleni védőoltás a háziorvosoknál - értesült az InfoRádió. Idén is 1,3 millió adag vakcinát biztosít az állam a háziorvosoknak.

Egyre több beteg jelentkezik a háziorvosoknál orrfolyással, torokfájással és lázzal, ezeket a megbetegedéseket azonban még nem az influenza okozza. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Járványügyi Főosztályának főorvosa korábban azt mondta az InfoRádiónak, hogy az influenzaszezon még nem kezdődött el, a figyelőszolgálat azonban már működik és annak orvosai rendszeresen küldenek az influenzás panaszokkal hozzájuk forduló betegek légúti mintáit a virológiai vizsgálatokhoz.

„Október-novemberben nem nagyon szoktunk influenzavírust izolálni, természetesen egy-egy megbetegedés diagnosztizálása előfordulhat, de a járványos terjedés január-február-március környékén szokott megtörténni. Tavaly nagyon korán jött, már január elején, de volt, amikor csak február végén volt járványos az influenza terjedése. Nagyon nehéz megjósolni, mindig attól függ, hogy a vírusok hogyan változnak és milyen ütemben érik el hazánkat.”

Az influenza elleni oltóanyag már elérhető a háziorvosoknál. Ahogy tavaly, idén is 1,3 millió ingyenes vakcinát biztosít az állam. Az oltás ajánlott a hatvan év felettieknek és bizonyos krónikus betegségben szenvedőknek. 2016-ban összesen hétszázezer oltóanyagot adtak be az orvosok.

forrás:inforadio.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kutyakötelességek kutyásoknak  

Újbudán több ezer kutyatulajdonos van. Kedvenceik érdekében és saját érdekükben is be kell tartani néhány alapszabályt, hogy békében éljenek környezetükkel.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.