Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Kell az oltás! – Újbuda képviselői regisztrációra bíztatnak

Újbuda   |   2021, április 21 - 12:44
Nyomtatóbarát változatSend by email

A mai magyar politikában kevés dolog van, amiben egyetértés tud kialakulni. Igaz ez a járványkezelésre is. Eltérnek a vélemények a nyitásról, az igazolványról, az oltások sorrendjéről, egy dologban azonban ma már egyetért a többség: kell az oltás. Újbuda képviselőit kérdeztük, miért fontos, hogy mindenki beadassa a vakcinát.

László Imre

Több mint egy éve szakít szét családokat a járvány, az orvostudomány azonban hihetetlen sebességgel talált rá a koronavírus ellenszerére. És ezzel nekünk most élnünk kell. Nemcsak beoltattam magam, hanem rendszeresen részt veszek önkéntesként az oltópontként is működő Szent Kristóf Szakrendelő munkájában. Arra kérem Önöket, hogy jelentkezzenek a védőoltásra, továbbá győzzék meg barátaikat, családtagjaikat, és akit csak tudnak az oltás fontosságáról. Igenis legyőzhetjük a vírust, visszaszerezhetjük az életünk feletti biztonságot és a nyugalmat. Ehhez csak igent kell mondani a védőoltásra, azzal pedig egy vírus nélküli jövőre mondunk igent. Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

Simicskó István

Hónapokig bezárkózva, korlátozások között vártuk, hogy megszülessen a vírus hatékony ellenszere. Most végre itt van, és tervezetten, rendben zajlik az oltás. Nagy megkönnyebbülés tudni, hogy szüleink, idős rokonaink már védettek, és bár tudjuk, az oltóanyag nem a fertőződéstől, hanem a súlyos következményektől véd, ez óriási eredmény. Mindegy, hogy kinek milyen vakcina jut, a szakértők szerint mindegyik hatásos. Óriási felelőtlenség egyes politikusok megnyilvánulása, hogy különbséget tesznek a vakcinák között, mert mindegyik hatásos. A legfontosabb feladatunk jelenleg az, hogy az ismerőseinket is buzdítsuk a regisztrációra és az oltás felvételére, hogy minél hamarabb, minél többen védettek legyünk, és visszakapjuk a régi életünket.

Csernus László

Februárban arra kértem az Újbudán működő pártokat, hogy álljunk ki közösen a koronavírus elleni oltás mellett. Akkor a városvezetés feltételeket szabott, hogy aláírják a nyilatkozatot. Belementem, mert számomra mindig is egyértelmű volt, hogy csak közös erőfeszítéssel tudunk úrrá lenni a járványon. Most is arra kérek mindenkit, hogy regisztráljon és oltassa be magát. Fogadja el a felajánlott vakcinát, hiszen nem csak a saját életünkről van szó! Nem kockáztathatjuk az emberi életeket azzal, hogy válogatunk a vakcinák között! Ne dőljön be senki az oltásellenességnek, elbizonytalanításnak! A védettséget ma csak az oltás tudja biztosítani. Egyúttal köszönöm az egészségügyben dolgozók megfeszített munkáját. Döntsünk egymásért felelősen!

Novák Előd

Regisztráltam az oltásra, de még nem kaptam meg. Nem várok soronkívüliséget, noha Covid-szűrőállomáson dolgozom önkéntesként. Viszont az oltás lehetőségével nem élők hátrányos megkülönböztetésével nem értek egyet. Aki úgy érzi, hogy rá fertőzésveszélyt jelenthet egy oltást visszautasító honfitársunk, az önmagát beoltathatja. Mindenki dönthessen a maga sorsáról! Ezért elfogadhatatlan a rendezvények, vendéglátóhelyek látogatásának oltási igazolványhoz kötése, az emberek szabadságának korlátozása. Így is túl sok észszerűtlen lezárás volt.

Hintsch György

Hetek óta folyik a vakcinák, a technológiák összehasonlítása, mennek a találgatások, hogy melyik igazán hatékony, melyiknek van kevesebb mellékhatása. Nem vagyunk virológusok, egészségügyi szakemberek, így én azt gondolom, az a jó vakcina, ami elérhető számunkra – ez számomra az AstraZeneca volt. Kövessük azok tanácsát, akik értenek hozzá: oltassuk be magunkat azzal, amit az orvosunk felajánl!

Barabás Richárd

Fontosnak tartom, hogy mindenki beoltassa magát. A magas fokú átoltottsággal tudjuk a legjobban védeni önmagunk és a környezetünkben élők, családtagok, barátok egészségét. Ugyanígy az oltásnak köszönhetően tud újra biztonságosan elindulni kerületünk kulturális élete, tudunk majd újra színházba, moziba, koncertre járni, közösségi programokon részt venni, együtt lenni. A rendelkezésre álló vakcinákat a magyar hatóságok ellenőrizték, kérem, hogy bízzanak bennük és regisztráljanak! Én a magam részéről regisztráltam, és a kezdetektől türelmesen várom, hogy sorra kerüljek. Őszintén remélem, minden újbudai minél előbb oltáshoz juthat.

Bába Szilvia

A vírus elleni védőoltást tartom az egyetlen kiútnak ebből a lehetetlen helyzetből, amelybe több mint egy éve kényszerültünk. Én is regisztráltam, bízom benne, hogy hamarosan sorra kerülök. A szüleim már megkapták az oltást, így néhány lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy hosszú idő után újra megölelhessük egymást. Sajnálatosnak tartom, hogy önjelölt „szakértők” folyamatosan bizalmatlanságot keltenek az emberekben. Kérem, ne üljenek fel ezeknek, mindenkit arra biztatok, hallgassanak a valódi szakemberekre, és oltassák be magukat. Ezúton is kívánok minden újbudai polgárnak sok kitartást és jó egészséget! Remélem, minél hamarabb visszakapjuk megszokott életünket, és rövidesen ismét személyesen is biztonságban találkozhatunk egymással.

Molnár Gyula

Én beoltattam magam, Szputnyik-V vakcina jutott számomra. Minden ma, Magyarországon elérhető Covid-19 elleni oltóanyag jó és biztonságos, nagy arányban véd a megfertőződéstől, és a megfelelő mértékű átoltottság után meg fogja állítani a járvány terjedését. Kérek mindenkit, hogy az oltásokról kizárólag hiteles forrásból, egészségügyi szakemberektől tájékozódjon, a közösségi médiában keringő mendemondákkal ne foglalkozzon. Gondoljanak arra is, hogy a gyerekeket egyelőre csak mi, beoltott felnőttek védhetjük meg, hiszen az ő oltásuk még nem lehetséges. Ha még nem tették meg, regisztráljanak!

Orosz Anna

Az elmúlt egy évben sok olyan szokás vált a mindennapjaink részévé, ami a járvány elején még elképzelhetetlen volt. A folyamatos maszkviselés és kézfertőtlenítés, a távolságtartás mindannyiunk életének része lett. Nemcsak ezekben, de az ölelés nélküli családi találkozókban, a hetente érkező fájdalmas hírekben is osztozunk. Sokan érezhetik tehetetlennek magukat, hogy szívesen tennének valamit a járványt igazán megszenvedő emberek segítéséért. Az oltás az, amivel mindenki személyesen leginkább hozzá tud járulni a járvány megfékezéséhez. Akkor tudjuk megvédeni szeretteinket, akkor tudunk pontot tenni ennek a nehéz időszaknak a végére, ha elérjük a szükséges átoltottsági szintet. Én minden oltásban bízom, bármelyiket ajánlják fel nekem, el fogom fogadni. Remélem, minél többen döntünk az oltás mellett!