Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 4. hétfő, Ulrik

Kedvezményes karácsonyfa vásár

Újbuda   |   2017, december 28 - 12:14
Nyomtatóbarát változatSend by email

December 19-én a kerület négy pontján tartott kedvezményes karácsonyfa vásárt Újbuda Önkormányzata. Kelenföld Városközpontban Simicskó István országgyűlési képviselő és Molnár László alpolgármester segédkezett a fenyők kiválasztásában.

Albertfalván, Gazdagréten, a Feneketlen-tónál és Kelenföld Városközpontban 500 forintért lehetett megvásárolni az önkormányzat által beszerzett fenyőfákat. Ezek közül bárki vásárolhatott, aki 11. kerületi lakcímmel rendelkezett, de a rászorulókat korábban értesítették az akcióról.

A közel tíz éves hagyományra visszatekintő kedvezményes fenyővásárra nagy volt az érdeklődés. Kelenföldön sokan vártak a fát szállító kamionra, de minden rászoruló gyorsan hozzájutott a fenyőhöz. Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője személyesen segítette az ideális méretű karácsonyfa kiválasztását. Elmondta: idén már osztott burgonyát, hagymát és muskátlit is, hiszen az önkormányzat évente több alkalommal segíti a polgárokat, hogy olcsóbban jussanak alapvető élelmiszerekhez, hasznos dolgokhoz.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.