Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 7. csütörtök, Apollónia

Jönnek az okostantermek

Újbuda   |   2016, március 25 - 11:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

A virtuális tér az oktatásban is megjelent, az eszközök adottak, a rájuk szabott tananyagot kell fejleszteni, hogy minél szélesebb körben lehessen használni a kütyüket. Újbudán újabb okostantermek átadását tervezi az önkormányzat.

A kütyük világa a tanítást sem hagyja érintetlenül, egyre több olyan oktatási tér jön létre, ahol a tanárok a virtuális valóság segítségével oktathatják a diákokat. A kerületben országos szinten is ritkának számító interaktív osztályterem működik a Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnáziumban. A két évvel ezelőtt felszerelt tanterem lelke egy interaktív tábla, amely minden tanuló számára hozzáférhető tabletekkel van összekötve. Az eszközök új tanítási módszereket követelnek meg, a cél természetesen az élmény átadása. A tapasztalatok szerint a modern kütyükkel könnyebben lehet megértetni a tanulókkal egy-egy összefüggést, amely rávezetheti őket a tananyag megértésére, illetve elsajátítására.

A speciális teremben a tanárok és a diákok számára különböző interaktív oktatást támogató digitális tartalmak érhetők el – ezek még fontosabbak, mint maguk az eszközök. Például a természettudománnyal kapcsolatos tárgyak oktatásának vizuális segédeszközeként és kiegészítőjeként egy “virtuális szertár” működik, amelynek segítségével a hétköznapi körülmények között bemutathatatlan vagy túlzottan költséges kísérleteket is megélhetővé teheti a pedagógus. A tanulók számára jól ismert tabletek pedig támogatják mind az egyéni, mind pedig a csoportos munkavégzést az órák alatt.

Újbuda Önkormányzatának célja, hogy – az első terem tapasztalatai alapján, a sikeresnek bizonyuló elemeket fejlesztve – újabb interaktív tantermeket alakítson ki a kerület más iskoláiban is, így a következő hónapban két újabb helyszínen adnak majd át Smart School (okos) tantermeket.

HGY

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Zöldítésben kiválóra vizsgázott az Allee a BREEAM minősítésén  

Az Allee már évek óta tudatosan alakítja egyre zöldebbé az épületét, illetve annak működését, és most a világ vezető fenntarthatóság-vizsgálati módszere (BREEAM) alapján végrehajtott minősítési eljárás szerint is kiválóan teljesített ezen a területen és elsőként nyerte el a magyarországi bevásárlóközpontok közül a legmagasabb, Outstanding Building Management és Excellent Asset Performance minősítést.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.