Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 24. szerda, György

Jönnek az okostantermek

Újbuda   |   2016, március 25 - 11:01Nyomtatóbarát változatSend by email

A virtuális tér az oktatásban is megjelent, az eszközök adottak, a rájuk szabott tananyagot kell fejleszteni, hogy minél szélesebb körben lehessen használni a kütyüket. Újbudán újabb okostantermek átadását tervezi az önkormányzat.

A kütyük világa a tanítást sem hagyja érintetlenül, egyre több olyan oktatási tér jön létre, ahol a tanárok a virtuális valóság segítségével oktathatják a diákokat. A kerületben országos szinten is ritkának számító interaktív osztályterem működik a Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnáziumban. A két évvel ezelőtt felszerelt tanterem lelke egy interaktív tábla, amely minden tanuló számára hozzáférhető tabletekkel van összekötve. Az eszközök új tanítási módszereket követelnek meg, a cél természetesen az élmény átadása. A tapasztalatok szerint a modern kütyükkel könnyebben lehet megértetni a tanulókkal egy-egy összefüggést, amely rávezetheti őket a tananyag megértésére, illetve elsajátítására.

A speciális teremben a tanárok és a diákok számára különböző interaktív oktatást támogató digitális tartalmak érhetők el – ezek még fontosabbak, mint maguk az eszközök. Például a természettudománnyal kapcsolatos tárgyak oktatásának vizuális segédeszközeként és kiegészítőjeként egy “virtuális szertár” működik, amelynek segítségével a hétköznapi körülmények között bemutathatatlan vagy túlzottan költséges kísérleteket is megélhetővé teheti a pedagógus. A tanulók számára jól ismert tabletek pedig támogatják mind az egyéni, mind pedig a csoportos munkavégzést az órák alatt.

Újbuda Önkormányzatának célja, hogy – az első terem tapasztalatai alapján, a sikeresnek bizonyuló elemeket fejlesztve – újabb interaktív tantermeket alakítson ki a kerület más iskoláiban is, így a következő hónapban két újabb helyszínen adnak majd át Smart School (okos) tantermeket.

HGY