Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 20. csütörtök, Rafael

Indul a tanszer-verkli

Újbuda   |   2014, július 24 - 00:00Nyomtatóbarát változatSend by email

A beiskolázási hajrá jellemzően augusztus közepén ér a csúcsára, de a nagy alapterületű áruházakban már a napokban megkezdődnek az akciók. Slágertermék lesz az iskolatáska, a spirálfüzet, az A4-es füzet és a ceruzák.

A tavalyi kisiskolásdömping után (30 ezerrel több gyerek kezdte meg a struktúraváltás miatt az iskolát) idén nem várható kiugró számú tanévkezdő, ettől függetlenül senki sem számít kisebb forgalomra. A nagy alapterületű áruházakban már a jövő héttől indulnak az akciók, amelyek augusztus közepére érik el csúcsukat. A nagyüzem augusztus elején indul.

Az Auchan Magyarország Kft. idén 5 százalékkal nagyobb forgalomra számít, mint tavaly ilyenkor, ehhez mérve lőtte be árukínálatát és árképzését. Gál Judit kommunikációs vezető a Napi Gazdaságnak elmondta, 2400 úgynevezett referenciatermékkel készülnek és a múlt évi akcióhoz képest nagyobb hangsúlyt fektetnek a tanszerekre. Slágertermék lesz az iskolatáska, a spirálfüzet, az A4-es füzet és a ceruzák. A náluk kapható legolcsóbb termékekből 20 ezer forintért lehet összeállítani a tanévkezdéshez szükséges csomagot (a táskától kezdve a sporteszközökig), ám ha márkaterméket szeretnének a szülők, az 35–40 ezer forintba kerül. Gál Judit elmondta, idén társadalmi felelősségvállalási programmal is összekötik az akciókat, a visszavitt iskolatáskákért levásárolható kupont adnak és a termékeket jótékony célra ajánlják fel.

A marketingeszközök tárháza kimeríthetetlen ebben az időszakban, hiszen egyes termékek forgalmának 90-95 százaléka ilyenkor generálódik. A tanszerek forgalmának kétharmada ugyancsak ebben az időszakban keletkezik. A hipermarketek és szupermarketek a tanszerpiacon ebben az időszakban a legnagyobbnak számítanak. A háztartások túlnyomó többsége itt szerzi be a teljes iskolakezdési csomagot, és a felmérések szerint a családok csaknem mindegyike vásárol nagy alapterületű kereskedelmi egységben tanszert. Ez magyarázza a hipermarketek erős aktivitását az iskolakezdési szezonban.

Ugyancsak komoly forgalmat bonyolítanak le a szezonban az elektronikai üzletek. Sok család az iskolakezdéssel egy időben vásárol a gyereknek mobiltelefont, a nagyobb iskolásoknak, középiskolásoknak pedig olyan számítástechnikai eszközöket, amelyek segítik a tanulást. Ebben az időszakban slágerterméknek számít a mobiltelefonok mellett az olcsóbb notebook, tablet és e-book.

Napi Gazdaság

Indul a tanszer-verkli