Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 24. szerda, György

Honvédségi vetélkedő a Petőfi Laktanyában

Újbuda   |   2017, szeptember 29 - 18:01Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is meghirdették a 2016-ban hagyományteremtő szándékkal indított Célra tarts! - honvédségi vetélkedőt. Ezen a honvédelem iránt érdeklődő középiskolások mérik össze tudásukat, miközben ismereteiket is bővítik. Az elődöntőre 180 diák érkezett a Petőfi Sándor laktanyába szeptember 29-én.

Debrecenből és Szegedről is érkeztek tanulók a Magyar Honvédség Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár vetélkedősorozatára, sőt, akadt olyan iskola, amely több csapatot is indított. A tanulóknak a laktanya különböző helyszínein kellett megoldaniuk a feladatokat, a 45 csapatból 14 jut be a november 17-ei döntőbe.

A vetélkedő nem titkolt célja, hogy a fiataloknak bemutassák a katonai életpályát, meghozzák a kedvüket ehhez a hivatáshoz. Alaki kiképzés, fizikai felmérés, fegyverismeret, lézerlövészet és kézigránát-dobás - ezeken a próbákon kellett helyt állniuk a középiskolás diákoknak minél eredményesebben. A győztesek ajándék utalványokat, könyveket és sok egyéb meglepetést vihetnek haza.

Mudra József ezredes, dandárparancsnok-helyettes elmondta, míg a nyár eleji nyílt nap a katonák családjának szólt, ez a vetélkedő azokat a fiatalokat szólítja meg, akik szívesen lépnének erre az életpályára. Hozzátette: második alkalommal szervezték meg a versenyt, amelyre idén lényegesen többen érkeztek, mint egy évvel korábban. Reméli, jövőre az egész laktanya megtelik.

H. S.