Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Hétfőtől újraindul az egészségügyi ellátás

Újbuda   |   2020, június 12 - 13:46
Nyomtatóbarát változatSend by email

Helyreáll az egészségügy eljárásrendje és a betegek ellátása június 15-től - jelentette be Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter videoüzenetben a Facebook-on.

Hétfőtől minden olyan diagnosztikai és terápiás eljárás elvégezhető lesz, amire a betegeknek szükségük van. Járóbeteg szakrendelésen, a megnövekedett várólisták csökkentése érdekében, óraszám korlátozás nélkül lehet majd egészségügyi tevékenységet végezni – mondta a Facebook-on közzétett videóüzenetében Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter. Ezt követően sajtótájékoztatót tartott, amelyen részletezte az elhangzottakat. Eszerint a járóbeteg- és az alapellátás esetében időkorlátozás nélkül újraindulhatnak az ellátások hétfőtől, tehát megszűnik az óránként négy beteg ellátását előíró rendelet. Továbbra is telefonon kell időpontot kérni, az egészségügyi ellátó intézményekben el kell végezni a pre-triázst, a gyanús betegeket pedig pcr-teszttel kell kontrollálni, és segíteni kell a diagnózishoz jutást - hívta fel a figyelmet.

A koronavírus-fertőzöttek ellátására korábban elkülönített korházi ágyak 80 százalékát újra az egyéb gyógyítás szolgálatába lehet állítani, 20 százalékot azonban továbbra is a covid-betegek ellátására kell fenntartani. Az elhalasztott beavatkozások miatti lemaradását nagyjából két hónap alatt tudja behozni a magyar egészségügy - mondta.

Felidézte, hogy a járványveszély csökkenésével négy lépcsőben, kéthetes periódusokban indították újra az egészségügyi ellátást. Újbuda/MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.