Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

Hétfőtől újabb bölcsődékben várják a gyermekeket

Újbuda   |   2020, május 21 - 15:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Május 25-től két újabb bölcsőde fogadja ügyeleti rendben a gyermekeket. Lágymányoson az Újbudai Kuckó Bölcsődében, Albertfalván pedig az Újbudai Bóbita Bölcsődben is legfeljebb 5-5 fős csoportokban várják a gyermekeket, előzetes bejelentés után.

A kormány június másodikával feloldja a bölcsődei és óvodai csoportok létszámkorlátozását. Újbuda Önkormányzata az épületek fertőtlenítésével és a dolgozók szűrésével készül arra, hogy megnyissa a kerület óvodáinak és bölcsődéinek valamennyi telephelyét. Ezekben az intézményekben nem terveznek nyári szünetet. A szülők igényeinek felmérése után határoztak arról, hogy mely óvodai és bölcsődei telephelyeken, mekkora létszámú csoportokban várják a gyermekeket. Az ügyeletet ellátó óvodák és bölcsődék listája itt található:

https://ubi.ujbuda.hu/aktualitasok/tajekoztatas-ujabb-ugyeletes-bolcsode-nyitasarol-nyilatkozat-ugyelet-igenybevetelehez

A szülők igényeiket az intézmények honlapjáról letölthető jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével jelezhetik, legalább két nappal előre.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.