Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 27. hétfő, László

Évzáró a Bethlen suliban

Újbuda   |   2017, június 26 - 12:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium évzáróját június 23-án tartották, az ünnepségen a legjobb tanulók könyvjutalmat kaptak.

Eredményes tanévet zárt a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium; a tanévtől énekszóval, versekkel és rövid műsorral búcsúztak a diákok június 23-án. A kitűnő tanulók jutalomkönyveket kaptak.

Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő szerint a nyári szünet a legalkalmasabb időszak az épületben szükséges felújítási munkálatok elvégzésére. Az előző évben az önkormányzat segítségével kicserélték a nyílászárókat, továbbá új könyvtárral is bővül az intézmény.

A Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium tanulói egyre eredményesebben szerepelnek a kerületi és országos tanulmányi versenyeken, ami Dudásné Kass Mária igazgatóhelyettes szerint a diákok és a pedagógusok közös érdeme. – A tanulók érdeklődőek és szorgalmasak, szívesen néznek új kihívások elé, tanáraik pedig a tanév során figyelemmel kísérik a versenykiírásokat és alaposan felkészítik diákjaikat – mondta.

H. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.