Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Enyhülhet a zsúfoltság

Újbuda   |   2017, március 10 - 09:41
Nyomtatóbarát változatSend by email

A zsúfoltság enyhítése érdekében a Móricz Zsigmond körtér tágabb környezetében a parkolási díjtételek emelését kezdeményezi Újbuda Önkormányzata a Fővárosnál – döntött a képviselő-testület lakossági vélemények és szakértői javaslatok alapján. A helyhatóság a parkolasiotletek@ujbuda.hu címre továbbra is várja a parkolással kapcsolatos javaslatokat.

Az a már eddig beérkezett levelekből kiderült: a Szentimreváros belvárosi részén lakók idejéből sokat elrabol a parkolóhelyek vadászata. A levelek tanúsága szerint itt napközben szinte lehetetlen, este pedig nagyon nehéz helyet találni a lakóknak. A szakértői jelentés ezt úgy fogalmazta meg: 90 százalék feletti (egyes területeken 95 százalékos) a parkolóhelyek telítettsége.

A területen tizenöt éve nem emelkedtek a parkolási díjak, miközben a Duna túloldalán sokkal többet kell fizetni – így a Pestre igyekvők közül is sokan állhatnak meg a Móricz Zsigmond körtér és a Szent Gellért tér környékén, kihasználva a 4-es metró adta kiváló közlekedési kapcsolatokat. Amennyiben a javaslatot a Fővárosi Közgyűlés is jóváhagyja, néhány hónapon belül enyhülhetnek a problémák. Újbuda Önkormányzata folyamatosan figyeli azonban a változásokat, és amennyiben szükséges, további intézkedéseket tesz a lakók helyzetének javítása érdekében.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda korelnökei  

Dobay Kálmánné

Az elmúlt hetekben több idős újbudai lakos ért el fontos mérföldkövet. Bakai-Nagy Zita alpolgármester személyesen köszöntötte a 95 éves Gréti nénit, aki még mindig nagy energiával készít babákat, valamint a 95 esztendős nyugalmazott fizikatanárt, Dobay Kálmánnét. Ihász Lajosné és Rauscher János pedig egyaránt a 90. életéve betöltését ünnepelte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.