Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. szombat, Konstantin

Elmaradnak a 60+ programok

Újbuda   |   2020, március 25 - 11:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Bezártak a központok és a nyugdíjasklubok

A Covid-19 vírus által legveszélyeztetettebb korcsoport az időseké, ezért Újbudán a 60+ programban résztvevőkre külön gondot fordítanak ebben az időszakban. Hogy csökkentsék a fertőzés esélyét, a március 11-én kiadott polgármesteri rendeletnek megfelelve bezárták a Kérő utcai és a Bölcső utcai 60+ programközpontokat, elhalasztották a köszöntéseket is. Mivel nagyobb csoportoknak a szabadtéri programok sem tekinthetők biztonságosnak, szünetelnek a természetjáró túrák és a múzeumlátogatások is. Az még bizonytalan, hogy mikor mehetnek újra az idősek közösségbe, de abban biztosak lehetnek, hogy a nyugdíjasklubok, programközpontok addig nem fognak kinyitni, amíg nem válik teljesen veszélytelenné a közösségi térben való tartózkodás.

Az Újbudai Szociális Szolgálat jelenleg meg tudja oldani a rászorulók számára az ételszállítást, így azok az idősek, akik eddig kérvényezték, továbbra is meg fogják kapni az ételt.

További információkat a 60+ telefonos ügyfélszolgálatán lehet kérni hétköznap 9–14 óráig a 372-4636-os telefonszámon.

Kérjük a lakosságot, hogy fokozottan figyeljenek a közelükben élő idősebb emberekre. Ők vannak a legnagyobb kockázatnak kitéve. Ha csak annyival segítjük őket, hogy gyógyszereiket kiváltjuk, már csökkentettük megfertőződésük esélyét.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.