Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. hétfő, Hella

Elismerő címet kaphatnak a felelős vállalkozások

Újbuda   |   2017, május 26 - 11:29Nyomtatóbarát változatSend by email

A cégek társadalmi, illetve környezeti felelősségvállalás terén végzett munkáját is díjazza mostantól Újbuda Önkományzata. A képviselő-testület legutóbbi ülésén szavaztak erről a városatyák. Döntöttek tovább banki hitel felvételéről és vissza nem térítendő fővárosi támogatás aláírásáról is.

A képviselő-testület úgy határozott, hogy Újbuda Önkormányzata létrehozza a Felelős Vállalkozás Újbuda elismerő címet. Ezt olyan XI. kerületi kis-, közép- és nagyvállalatoknak adományozza, amelyek kiemelkedő lépéseket tesznek a társadalmi vagy a környezeti felelősségvállalás terén. A cím megalapításával a kiírónak az is a szándéka, hogy biztassa azokat a cégeket, amelyek most teszik meg az első lépéseket e téren. Csernus László, az önkormányzat CSR-tanácsnoka lapunknak elmondta: Újbuda Önkormányzata évek óta támogatja azon civil és vállalati együttműködések kialakítását, amelyek az esélyegyenlőségi elvek alapján a kerületben élő hátrányos helyzetű emberek életminőségének javítását célozzák. E folyamat egyik kiemelt szakmai programja a 2016-ban elindított Esélyek Utcája, amelyben az önkormányzat ösztönző és koordináló szerepével erősíti a helyi közösségeket, a civil, illetve vállalati szférát. – A projekt alatt aktív közreműködőként kívánjuk bevonni az Esélyek Utcájába mind a helyi gazdasági élet, mind pedig a helyi civil szektor szereplőit, hiszen értéket termelnek, munkahelyeket hoznak létre, adófizetésük és társadalmi szerepvállalásuk során hozzájárulnak Újbuda fejlődéséhez – emelte ki Csernus László.

Újbuda Önkormányzata 140 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert a Gazdagréti tér megújítására a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ pályázatán. A testület felhatalmazta a polgármestert, hogy a támogatás lehívásához szükséges együttműködési megállapodást megkösse, illetve hogy a szerződést aláírja. A grémium arról is döntött, hogy az önkormányzat kezelésében lévő 240 kilométernyi belterületi úthálózat átfogó felújításához, valamint a Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont 1/1 tulajdoni hányadának megszerzéséhez két év alatt összesen 2,5 milliárd forint fejlesztési célú banki hitelt kíván felvenni. Kerékgyártó Gábor, a Pénzügyi és Jogi Bizottság elnöke elmondta: ma rendkívül alacsony kamattal lehet banki hitelhez jutni, az évről évre növekvő helyi adóbevételek pedig lehetővé teszik, hogy a kerület gond nélkül tudjon törleszteni. Az ellenzéki képviselők viszont aggályukat fejezték ki, amiért az előterjesztés sürgősséggel került a testület elé, így állításuk szerint nem volt elég idejük annak részletes áttanulmányozására.

V. L.