Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 9. kedd, Emőd

Csomagolásmentes üzlet nyílik a kerületben

Újbuda   |   2019, január 29 - 12:32
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ligeti Bolt néven nyílik meg a kerület első csomagolásmentes boltja a Karinthy Frigyes úton. Üzletstratégiájuk lényege, hogy a terméket otthonról hozott üvegbe, dobozba, zsákba mérik ki, elkerülve ezzel a hulladékként keletkező csomagolást.

A megnyitón hasznos tanácsokkal, ötletekkel is segítik a vásárlókat és külön erre az alkalomra szerveznek programokat. Tóth Andi, a Háztartásom Hulladék Nélkül blog és a Dobd ki a szemetest című könyv szerzője a hulladékmentes életmódot népszerűsíti, a HuMuSz Szövetség képviselői a hulladékkezelésről, a komposztálásról beszélnek, Kocsmáros Gabi, a FLEUR DE LIN Slow Cosmetics alapítója és készítője pedig a slow kozmetikumokról beszél.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.