Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 9. kedd, Emőd

Beoltották az Újbudai Idősek Házának lakóit és dolgozóit

Újbuda   |   2021, január 29 - 19:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

62 lakó és 30 dolgozó kapott ma COVID19 vírus elleni védőoltást az Újbudai Idősek Házában. A Pfizer/BioNTech vakcinája senkinél nem váltott ki panaszt a 30 perces megfigyelő szakaszban, és azóta sem jelentkezett semmiféle tünet náluk.

A teljes oltási folyamat rendben, sőt, kifejezetten jó hangulatban zajlott le - közölte Krausz Sándor Istvánné, az intézmény vezetője. Hozzátette: vannak lakók, dolgozók, akik a közelmúltban betegségen estek át, ami miatt most nem kaphatták meg a védőoltást. Őket nyilvántartásba vették, és ahogy lehetséges, későbbi időpontban megkaphatják a vakcinát. A ma oltott időseket és dolgozókat 3 hét múlva látogatják meg ismét az Oltóközpont munkatársai.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.