Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 7. szerda, Ambrus

Bajnokcsapat épül Újbudán

Újbuda   |   2014, május 29 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Válogatott játékosokkal erősít az OSC-Újbuda a kerületi önkormányzat szerepvállalása és a főszponzorként belépő A-HÍD Építő Zrt. támogatása révén. A férfi vízilabda csapat ezzel akár már az első évben esélyes lehet a bajnoki címre.

Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere elmondta: a sport mindig is nagy szerepet játszott a 11. kerület életében, a vízilabda pedig különösen fontos számára. Többéves álom valósult meg azzal, hogy meghonosították a sportágat a kerületben, amikor otthont adtak az első osztályú csapatnak a Nyéki Imre Uszodában. A polgármester kiemelte: a kerület a tömegsportot, az iskolai és a versenysportot is kiemelten kezeli. 

Az OSC átalakítása passzol az Újbuda Önkormányzata által végrehajtott jelentős sportfejlesztésekhez, amiben nagy szerepet játszottak a tavalyi, társasági adóból leírható adókedvezményként igénybe vett vállalkozói sporttámogatások. Elkezdődött, és sikeresen zajlik a kerületi Nyéki Imre Uszoda korszerűsítése, mely a TAO-támogatók, az OSC és az Önkormányzat összefogásának köszönhető. 

Az OSC-hez most válogatott játékosok csatlakoztak. Ezzel a sportszakértők szerint a csapat a magyar bajnokság első három helyének valamelyikére esélyes, továbbá a nemzetközi jó szereplés is elvárható tőlük a 2014-2015-ös szezonban. Újbuda polgármestere végül köszönetét fejezte ki az A-HÍD Építő Zrt. vezérigazgatójának, Sal Lászlónak és Becsey Péternek, az OSC sportigazgatójának.

Újbuda

Bajnokcsapat épül Újbudán