Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 9. kedd, Emőd

Az ünnepekre sem marad senki egyedül!

Újbuda   |   2020, december 16 - 14:23
Nyomtatóbarát változatSend by email

A karácsony időszaka sokak számára megterhelő lelkileg, ha egyedül vagy bántalmazó környezetben töltik az ünnepeket. A koronavírus-járvány miatti intézkedések ráadásul fokozzák a bezártság érzését. Fontos, hogy odafigyeljünk a nehéz helyzetben lévőkre, a magányosan ünneplőkre.

Újbuda Önkormányzata ezért december 21. és január 3. között minden nap 8-tól 18 óráig, 24-től 26-ig pedig 8-tól 21 óráig működteti a segélyhívó vonalat. Így karácsonykor és szilveszterkor lesz, aki felvegye a telefont, aki jó szóra, megértésre vágyik, lelkésszel, pszichológussal is beszélhet ezen a számon:

+36 1 372 45 66

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.