Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

A tömegközlekedés is visszatér a régi rendre hétfőtől

Újbuda   |   2020, június 12 - 15:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Június 15-től a BKV-nál is visszatér a járvány előtti állapot, megszűnik a kordonozás a buszokon, visszaáll az első ajtós felszállási rend – írja fővárosi önkormányzat.

Hétfőtől a járványhelyzet előtti, de szigorított állapot várja az utazókat a BKV járatain. Azaz visszaáll az első ajtós felszállás és nem lesznek lezárva a buszok első ülései. Jegyet venni nem lehet a sofőröktől, azt még a felszállás előtt vagy mobiltelefonon kell megoldani. Valamennyi budapesti tömegközlekedési eszközön kötelező a maszk viselése.

A BKK is fokozott figyelmet fordít a takarításra, napi rendszerességgel fertőtlenítik a forgalomba kerülő járműveket. Rendszeres a légkondicionálók fertőtlenítése és tisztítása is, ahol pedig nincs ilyen berendezés, ott nyitva tartják az ablakokat.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.