Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

A képviselő szerint... - Jankó István

Újbuda   |   2020, június 18 - 15:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hálát érdemelnek a pedagógusok - Jankó István véleménye

Helyes döntést hozott a kormány és kellő időben, amikor a COVID-19-vírus terjedésekor nem engedte, hogy a bölcsődékben és a közoktatási intézményekben a szokott módon folyjon a munka. Egyik hétről a másikra mindenhol át kellett állni a távoktatásra. Nem volt ez másképpen Újbudán sem.
Magyarországon az oktatás területén nem volt még hasonló nagyságrendű változás, talán csak Trianon után Klebelsberg Kunó iskolaépítési programja. Az elején kételkedtem abban, hogy ezt a hatalmas feladatot miként lehet véghez vinni. Hogyan fogják a szülők megoldani azt, hogy tanulnak, ellátják a családot, otthon dolgoznak, vagy éppen munkába járnak? A pedagógusok hogyan fogják megtartani az óráikat?
Aztán nagyon hamar pályára állt ez a fajta oktatás. A pedagógusok határtalan kreativitással, erőbedobással végezték munkájukat, a szülők és a gyerekek megfeszített erővel tanultak együtt. Magam is részese lehettem ennek a tevékenységnek, hiszen kollégáimmal együtt folytattuk az újbudai gyerekek online pedagógiai szakszolgálati feladatainak ellátását. A járvány elmúltával a jövőre nézve szükség lesz arra, hogy összegyűjtsük, elemezzük a tapasztalatainkat.
Pedagógusnap alkalmából hálás köszönetemet fejezem ki minden kisgyermeknevelőnek, óvodapedagógusnak, tanítónak, tanárnak, gyógypedagógusnak és pszichológusnak, a kicsit pedagógussá vált szülőknek és nem utolsósorban a gyerekeknek a kitartó, fegyelmezett munkájukért.
A nyárra jó pihenést, feltöltődést és sok-sok élményt kívánok.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.